İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Evrensel Hasta Hakları Derneği, Tıp-İş'i ziyaret etti

Evrensel Hasta Hakları Derneği, Tıp-İş'i ziyaret etti

Evrensel Hasta Hakları Derneği yetkilileri Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası'nı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 19/03/19 18:20
okuma süresi: 3 dak.
Evrensel Hasta Hakları Derneği, Tıp-İş'i ziyaret etti
A- A A+

Tıp-İş Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya Yönetim Kurulu üyelerinden Dr. Şükrü Onbaşı, Dr. Emre Vudalı ile beraber Dr. Yonca Moris, Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, Proje Müdürü İzlem Sönmez ve İletişim Sorumlusu İrşen Ann Tunçerler katıldı. Ziyaret kapsamında derneğin çalışmaları ve yürüttüğü projeler anlatıldı.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge derneğin kuruluş süresini ve amacını, derneğin amaçlarına uygun bir şekilde hasta hakları savunuculuğu yaparken hekimler ile işbirliğinin çok önemli olduğunu ve TIP-İş yönetimi ile ilk kez bir araya geldiklerini, hekimler ile ortak bir çaba içerisinde olduklarını, bundan sonraki süreçte hasta hakları konusunda farkındalığın artırılması ve sağlık sisteminin iyileştirilmesine ilişkin çabalarda sendika ile işbirliği yapmak istediklerini açıkladı.

"Hastanın Sesi II" Proje Müdürü İzlem Sönmez, Hasta Hakları ile ilgili farkındalık yaratmak için başlatılan projelerin sonrasında şu anda bir adım ileriye giderek Algı Araştırması sonuçlarının ortaya çıkmasıyla ellerinde veri olduğunu söyledi. Hasta Hakları ile ilgili farkındalığın artması ile yaşanan sorunların çözümüne bir adım daha yaklaşılacağına dikkat çekti.

Tıp-İş Yönetim Kurulu adına konuşan Dr. Şükrü Onbaşı, "Sağlık sistemi hastasıyla hekimiyle ve tüm çalışanlarıyla bir bütündür. Hasta ve sağlık çalışanlarının haklarının daha iyiye gittiği bir sistem hepimizin hayalidir. Ortak bir amacımız var; bizler daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermeyi sizler ise daha kaliteli bir sağlık hizmeti almayı istiyorsunuz. Düzenlenecek olan yeni Yasalarla hekimlerin ve hastaların dünya standartlarındaki haklarına bir an önce kavuşması ortak temennimizdir." açıklamasında bulundu.

Dr. Emre Vudalı ise hekimlerin üzerinde olması gerekenden daha fazla iş yükünün olması, ilaçların takibinden eksik olan gereçlere kadar pek çok sorunun hekimler tarafından takip edilmesinin yanlış olduğunu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Tıp Bayramı'ndaki konuşmasında da belirttiği gibi son 3 yılda nüfusumuz 220 binden 350 bine çıkarak 130 bin kişi artmasına rağmen hekim sayısının artmamasının ise hastaların yaşadığı sorunların asıl nedeni olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.