İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kuzey Kıbrıs'ta 'sivrisinek festivali'...

Kuzey Kıbrıs'ta 'sivrisinek festivali'...

Rusya'da her yıl 'Sivrisinek Festivali' düzenlenirken, Kuzey Kıbrıs'ta ise yaz aylarında vatandaşlar değil, sivrisinekler festival düzenliyor.

Yayın Tarihi: 15/04/19 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Kuzey Kıbrıs'ta 'sivrisinek festivali'...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Emel Doğan

Son günlerde ülkenin kabusu haline gelen sivrisinekler, gittikçe çoğalıyor. Sivrisineklerin sürüler halinde dolaşır duruma gelmesi ise vatandaşları endişelendiriyor.

Ülkemizdeki hal bu iken, 2013 yılında Rusya'da yaşayan bir kişiye sivrisinekler tarafından 100 farklı yerinden sokulduğu için ödül verildi. Rusya, her yıl 'Sivrisinek Festivali' adı altında etkinlikler de düzenliyor.

Rusya'nın her yıl düzenlediği 'Sivrisinek Festivali'ne karşılık, Kuzey Kıbrıs'ın böyle bir festivale ihtiyacı olmadığı görülüyor. Kuzey Kıbrıs'ın her yaz sivrisineklerin festivaline ev sahipliği yaptığı net bir şekilde anlaşılırken bu yönde ne tür önlemler alındığı net olarak bilinmiyor.

Yaşanan sivrisinek sorununa karşı Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu'nun yaz aylarında sivrisinek istilası yaşanmaması için önlemlerin zamanında ve doğru alınmasını isteyerek duyuru yapmasının ne sonuç vereceği ise merak konusu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.