İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Vakıflar Haftası açılış töreni AKM'de gerçekleştirildi

Vakıflar Haftası açılış töreni AKM'de gerçekleştirildi

Vakıflar İdaresi'nin 448. kuruluş ve Kıbrıs Türk idaresine geri alınışının 63. yıldönümü çerçevesinde düzenlenen Vakıflar Haftası için açılış töreni yapıldı.

Yayın Tarihi: 15/04/19 16:57
okuma süresi: 5 dak.
Vakıflar Haftası açılış töreni AKM'de gerçekleştirildi
A- A A+

Lefkoşa AKM'de gerçekleştirilen ve 14.30'da başlayan törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Ombudsman Emine Dizdarlı, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmalarının ardından, LAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çağlar "Kıbrıs'ta Vakıflar ve Değerler Eğitimi", TC Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Tescil Daire Başkanı Mevlüt Çam da "Vakıflar ve Eğitim" isimli sunumlarını gerçekleştirdi.

Ardından Arabahmet İyilik Evi Çocuk Korosu şarkılar sundu ve sel felaketinde zarar gören evler için yardımda bulunan şirket direktörüne teşekkür plaketi takdim edildi.

Vakıflar İdaresinin Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği "Çocukluğuma Nasihatlarım" isimli kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasının ardından, Vakıflar İdaresi ve K.T. Fotoğraf Derneği iş birliğinde düzenlenen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "İyilik" temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Yarışmalara katkı koyan jüri üyeleri ve "İyilik" temalı festivale katkı koyan Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanı Abdullah Eren'e plaketlerin takdim edilmesinin ardından kokteyle geçildi.

BENTER

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter yaptığı açılış konuşmasında, 15 Nisan 1956'da Vakıflar İdaresinin Türk idaresine geçtiğini hatırlatarak, bunun için yıllarca mücadele verildiğini, bu mücadeleyi veren Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle andığını belirtti.

Değerli mallarını vakfeden büyükleri saygı ve minnetle andığını belirten Benter, Kıbrıs genelinde kurulan 2 bin 200'ü aşkın vakfın iyilik yapmanın ne kadar önemsendiğini gösterdiğini ifade ederek, "Atalarımız bu mallarını vakfederken hiçbir zaman ayrım yapmamışlar ve herkese yardım için uğraşmışlardır" dedi.

Benter ayrıca, vakıf değerlerini ve geleneğini öğrenmek için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

BAŞÇERİ

TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de, vakıf kültürünün Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin oluşmasında rol oynadığını, Kıbrıs'ın en eski ve en köklü varlığı olan Vakıfları korumanın bir görev ve sorumluluk olduğunu belirtti.

Başçeri, TC Lefkoşa Büyükelçiliği olarak Vakıfar İdaresiyle birçok proje yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini bildirerek, tarihi Türk okullarının, mescit, han ve müzelerin restorasyonunu üstlendiklerini, vakıf turizmi için seyahat acenteleriyle ve rehberlerle "Vakıf İçin Lefkoşa" gezisinin gerçekleştirildiğini, ilk etabı 2016 ikinci etabı 2018'de tamamlanan "Arabahmet İyilik Evi"nden 18 bini aşkın öğrencinin yararlandığını anlattı.

Bunlar yanında iftar yemekleri ve gıda yardımlarını da üstlendiklerini belirten Başçeri, projeleri sürdürme kararlılığının süreceğini, başta Osmanlı hanedanından gelen paşalar olmak üzere vakıf geleneğinin sürdürülmesinde katkısı bulunanları teşekkür ederek andığını belirtti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, vakfeden ve gelirini toplumuna bağışlayan insanları ayrıca Vakıfları Kıbrıs Türk toplumuna yeniden kazandıran Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşlarını rahmetle andığını söyledi.

Akıncı, konuşmasında vakıfların kuruşundaki çeşitliliğe bakıldığı zaman sadece Müslüman topluluğa hitap eden değil, onun dışında da insanlığa hizmet eden kuruluşlar görüldüğünü ifade ederek, bunların sağlık, temizlik, eğitim ve çevre sorunları gibi konularda Kıbrıslı Türklerin atalarının uğraşıp kafa yorduğunu kaydetti.

Akıncı, "Karşılık Beklemeden İyilik Yapmak" temasına da atıfta bulunarak, bu güzel sloganı yerine getirmenin gerçek hayatta zor olduğunu, bunu bir yaşam biçimi olarak benimsemek ve yapılan iyiliği başa kakmamak, takdiri başka şekilde beklemenin önemli olduğunu vurguladı.

Akıncı, bireylerin toplum içerisinde bu şekilde davrandığı zaman, bunun vereceği huzurun başka hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.