İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Taçoy: "Bilişim Suçları Yasası bir an önce geçmeli"

Taçoy: "Bilişim Suçları Yasası bir an önce geçmeli"

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, BTHK'nın çalışmalarından bahsederek kurumun regülasyon görevine işaret etti.

Yayın Tarihi: 15/04/19 17:13
okuma süresi: 5 dak.
Taçoy: "Bilişim Suçları Yasası bir an önce geçmeli"
A- A A+
BTHK konusunda daha önce kürsüden yaptığı bir konuşmayı yeniden okuyan Taçoy, ilgili bakana şu soruları sordu:

"Mobil şebekede çağrı sonlandırma hizmetine ilişkin yapılmış olan tanıma ve hizmetin temel özelliklerine ilişkin değerlendirmelere katılıyor musunuz? Görüşünüzü gerekçeleriyle birlikte detaylı bir şekilde ifade ediniz. SMS sonlandırma ve mobil şebekede çağrı sonlandırma hizmetlerinin aynı pazar içinde değerlendirilmemesi gerektiği görüşüne katılıyor musunuz? Değerlendirmenizi gerekçeli biçimde açıklayınız. 2N, 3N ve 4N ağlarında çağrı sonlandırma hizmetlerinin aynı pazar içinde değerlendirilmesi gerektiği görüşüne katılıyor musunuz? Değerlendirmenizi gerekçeli biçimde açıklayınız.

Sabit ve mobil şebekelerde çağrı sonlandırma hizmetlerinin aynı pazar içinde değerlendirilmemesi gerektiği görüşüne katılıyor musunuz? Değerlendirmenizi gerekçeli biçimde açıklayınız. VoIP hizmetlerinin mobil şebekede çağrı sonlandırma pazarında değerlendirilmesi gerektiği görüşüne katılıyor musunuz? Değerlendirmenizi gerekçeli biçimde açıklayınız. Mobil şebekede çağrı sonlandırma hizmeti için ilgili coğrafi pazarın ülke genelinin tamamı olduğu görüşüne katılıyor musunuz? Cevabınızı gerekçeleriyle yazınız. Üçlü kriter testi ile mobil şebekede çağrı sonlandırma pazarı ile ilgili belirlenen değerlendirmelere katılıyor musunuz?

Mobil şebekede çağrı sonlandırma pazarında faaliyet gösteren haberleşme sağlayıcılarının EPG'ye sahip olup olmadığının tespitinde uygulanan rekabet değerlendirme yaklaşımına katılıyor musunuz? Görüşlerinizi gerekçeleriyle birlikte ifade ediniz. Mobil şebekede çağrı sonlandırma hizmeti sunan tüm haberleşme sağlayıcılarının, mobil şebekede çağrı sonlandırma pazarında EPG'ye sahip olduğu değerlendirmesine katılıyor musunuz? Görüşlerinizi gerekçeleriyle birlikte ifade ediniz. Mobil şebekede çağrı sonlandırma pazarında etkin rekabetin sağlanması amacıyla belirlenen yükümlülüklere ilişkin analiz ve tespitlere katılıyor musunuz? Cevabınızı gerekçelendirerek açıklayınız."

Hasan Taçoy bu konunda ilgili bakandan yanıt beklediğini dile getirdi.

Taçoy konuşmasında hükümete "Dördüncü nesli ihale ederken, buna ayrılan frekansları ihale ederken, bant ayrımlarını nasıl yapacaksınız" diye sordu.

Gereken adımlar atılmazsa teknolojinin hızına yetişmenin mümkün olmadığını dile getiren Taçoy, gelinen noktada bu durumda olunduğunu söyledi.

Taçoy, kendi bakanlığı döneminde yaptıkları çalışmalara da değindi.

Taçoy, dünyada siber suçlar konusunda en büyük tehditlerden birinin çocuk pornografisi olduğuna, Türkiye'deki bilgi teknolojileri haberleşme kurumunun bu konuda önlemler aldığına işaret etti.
KKTC'nin tanınmamışlığını avantaja çevirmesi bakımından haberleşme teknolojilerinin önemli bir fırsat sunduğunu anlatan Taçoy, bu bağlamda "outsourcing"in iyi bir yöntem olduğunu dile getirdi.
Bu noktada geniş bant konusunun önemli olduğunu anlatan Taçoy, bu konuda hükümetin düşüncesinin ne olduğunu sordu.

Ülkede teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasına ihtiyaç olduğunu, bunun için de geniş bant gerekli olduğunu anlatan Taçoy bu konudaki projelerin ne olduğunu sordu.

Taçoy, ülkedeki telefon trafiğinin her geçen gün arttığını dile getirdi.

BTHK sayfasında tüm antenlerin yerleşim yerleri ve güçlerinin görülebileceğini anlatan Taçoy, bu konudaki politikaları desteklediğini kaydetti.

"BİLİŞİM SUÇLARI YASASI BİR AN ÖNCE GEÇMELİ"

İnternet sağlayıcısının denetim altında olduğunu ancak internet kullanıcısının hiçbir şekilde kontrol altında olmadığını anlatan Taçoy ülkede bilişim suçları yasasının bir an önce geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Fiber optik hatlar konusuna da değinen Taçoy, bu konudaki çalışmaların da ücretlerin düşmesine etki edeceği inancını dile getirdi.

Taçoy, üçüncü bir operatör gelecekse, birinin özelleştirme yasası, diğerinin BTHK'nın hazırlayacağı frekans ayrımı konusunda iki ayrı ihaleye çıkılması gerektiğini belirtti.

Bilişimde olunması gereken yerde olunmadığını anlatan Taçoy, geleceğin bilişimle geleceğini, bu nedenle gereken adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.