İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Din Görevlileri Derneği'nden Berat Kandili mesajı

Din Görevlileri Derneği'nden Berat Kandili mesajı

KKTC Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yayın Tarihi: 18/04/19 19:00
okuma süresi: 3 dak.
Din Görevlileri Derneği'nden Berat Kandili mesajı
A- A A+

İnik mesajında, "Maddî-manevi bütün sıkıntılarımıza, bunalan ruhlarımıza, daralan kalplerimize bu gecenin bir şifa olması duası ile halkımızın, Müslüman Türk dünyasının ve İslam âleminin Berat Kandilini kutlar, barışın, adaletin, kardeşliğin, hoşgörünün, huzur ve mutluluğun bütün yeryüzünde tesisini ve devamını Yüce Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Gökan İnik, şunları kaydetti:

"19 Nisan Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece Mübarek Berat Kandil'idir. Berat Gecesi, kandiller geçidi mübarek üç aylar içinde bize Ramazan'ın yaklaştığını haber veren en yakın kandildir.

Berat; borçtan, cezadan, günahtan kurtulmak, arınmak demektir. El açıp Rabbimize, kusurlarımızdan, günahlarımızdan pişmanlık duyarak yakarış gecesidir. Bu gecenin önemli bir özelliği de 'Tövbeler Gecesi' olmasıdır. Tövbe kötülüklerden, günahlardan vazgeçip iyiliklere yönelmenin ilk adımıdır.

Bir yandan kandil gecesine erişmenin mutluluğunu yaşarken, diğer yandan da din görevlisi eksikliği nedeni ile boş kalan camilerimizde Bereat Kandil'inin eda edilemeyeceğinden dolayı camia olarak buruk bir kandil gecesi geçireceğiz. Temennimiz mübarek Ramazan ayı gelmeden yetkililerin bu konudaki sorunlarımızı çözmesidir.

Bu kandil gecesinde çokça dua edelim. Kendimiz için, geçmişlerimiz, akraba, komşu ve dostlarımız için, müminler için, dua ve niyazda bulunalım. Yüce Mevlâ'dan bu gecede gönüllerimizi kötü duygulardan, manevi kirlerden arındırmasını kardeşlik duygularımızı geliştirmesini niyaz edelim.

Maddî-manevi bütün sıkıntılarımıza, bunalan ruhlarımıza, daralan kalplerimize bu gecenin bir şifa olması duası ile halkımızın, Müslüman Türk dünyasının ve İslam âleminin Berat Kandilini kutlar, barışın, adaletin, kardeşliğin, hoşgörünün, huzur ve mutluluğun bütün yeryüzünde tesisini ve devamını Yüce Allah'tan niyaz ederim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.