İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Tarım Bakanlığı: "Su kontrollü olarak boşaltıldı"

Tarım Bakanlığı: "Su kontrollü olarak boşaltıldı"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Girne Postası'nın gündeme taşıdığı ülkedeki sık yapılan su kesintileri üzerine açıklama yaparak, Türkiye'den gelen su konusunda herhangi bir kesintinin söz konusu olmadığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 03/05/19 17:04
okuma süresi: 1 dak.
Tarım Bakanlığı: "Su kontrollü olarak boşaltıldı"
A- A A+
Girne Postası

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Geçitköy Barajı'nın kapasitesi 26,5 milyon metreküp olduğu, ülkemizde yoğun yağışların yaşandığı dönemde su seviyesinin, taşkın riskine karşı önlem amaçlı bilinçli olarak düşürüldüğü bildirildi.

Barajın yüzde 98 doluluk kapasitesine sahip olduğu ayrıca geçtiğimiz hafta, Güzelyurt ve Mesarya Ovası Sulama İletim Yapıları işi kapsamında (tarımsal su) Geçitköy Pompa İstasyonu'nda çalışmalar yapılırken suyun kontrollü olarak barajdan boşaltıldığı belirtildi. Su seviyesinin bu nedenle düştüğü aktarılırken, "Türkiye'den gelen su konusunda ise herhangi bir kesinti sözkonusu değildir" ifadelerine yer verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.