İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

HP tüm partilere yeşil ışık yaktı!

HP tüm partilere yeşil ışık yaktı!

HP Genel Başkanı Özersay, kritik Parti Meclisi toplantısının ardından oy çokluğu ile hangi partiden olursa olsun hükümet kurmak için yeşil ışık yaktıklarının altını çizdi.

Yayın Tarihi: 14/05/19 00:05
okuma süresi: 3 dak.
HP tüm partilere yeşil ışık yaktı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

Halkın Partisi (HP) Parti Meclisi (PM) bu gece 4'lü koalisyonun istifasının ardından, ileriki günlerdeki yol haritası için toplandı. HP Genel Başkanı Kudret Özersay, kritik Parti Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Özersay, Parti Meclisi'nin bu gece yapmış olduğu toplantıda, oy çokluğu ile hangi partiden olursa olsun hükümet kurmak için yeşil ışık yaktıklarının altını çizdi.

SÜRECİN ZAMANI İLE İLGİLİ TAHMİN YOK, KRİTERLER BELLİ DEĞİL…

Önümüzdeki günlerde, bu yönde bir talep gelmesi durumunda gelişmeleri değerlendireceklerini açıklayan Kudret Özersay, sürecin ne kadar süreceği ile ilgili olarak ise, henüz bir tahmin olmadığını dile getirdi.

Özersay, hükümet kurmak için HP'nin kırmızı çizgilerini, yani kriterlerini de 'henüz' belirlemediklerini, belirdiklerinde açıklayacaklarını vurguladı.

ÖZERSAY, ÖZYİĞİT'İN AÇIKLAMALARINI CEVAPLADI: "KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN!"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit'in "UBP, 'kahve bile içmem' diyenler tarafından hükümete getiriliyor" cümleleri üzerine Kudret Özersay, "Parti Meclisi'nin kararını açıkladım, çok net bir biçimde, koalisyon kurmayı düşünmediğimiz için bir zaman kaybı olacağı gerekçesiyle bunu söylemiştik ve izahını da daha önce yapmıştım" dedi.

"Kimse kendi kendini kandırmasın" ifadelerini kullanan Özersay, bu akşam HP'nin aldığı kararın da görüşme talebi gelirse, hangi siyasi partiden olursa olsun görüşecekleri yönünde bir karar olduğunu hatırlattı.

"İLLAKİ KOALİSYON KURMAKLA SONUÇLANMAYABİLİR, PM'DEKİ DEĞERLENDİRME İLE İLERLEYECEK"

Söz konusu sürecin illaki koalisyon kurmakla sonuçlanmayabileceğini, muhalefette kalmakla da sonuçlanabileceğini aktaran Kudret Özersay, "Dolayısıyla yapılacak olan talep, gelecek olan görüş, daha sonra Parti Meclisi'nde yapılacak olan değerlendirme şeklinde bu süreç ilerleyecektir" şeklinde konuştu.

"SİYASİ PARTİ FARK ETMEZ, GÖRÜŞME YAPMAYA HAZIRIZ"

Parti Meclisi'nde alınan kararın bir sonuca işaret etmediğine dikkat çeken Özersay, "Bu süreçle ilgili olarak siyasi parti fark etmez, görüşme yapmaya hazırız açıklamasıdır" diyerek sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.