İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

HP hükümet kurmaya hazır

HP hükümet kurmaya hazır

Halkın Partisi, dün akşam 6 saate varan Parti Meclisinde hükümet kurma çerçevesinde "Her parti ile ayrım yapmaksızın görüşme yapma" kararı aldı. Parti Meclisi'nin bu konuda kriteri ise henüz belirlemediği açıklandı.

Yayın Tarihi: 14/05/19 07:46
okuma süresi: 2 dak.
HP hükümet kurmaya hazır
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ertuğrul Senova/Rahmican Çalışkan

HP Genel Başkanı Kudret Özersay "PM'de oy çokluğu ile hükümet kurma çerçeveleri içerisinde, herhangi bir siyasi partiden bir görüşme talebi gelirse, görüşme yapmaya hazırdır kararı çıkmıştır. Önümüzdeki günlerde, bu yönde bir talep gelmesi durumunda gelişmeleri değerlendireceğiz" dedi.

"UBP ile kahve bile içmemdiyenler hükümete getiriliyor" iddiaları hakkında bir soru üzerine ise Özersay, "Çok net bir biçimde koalisyon kurmayı düşünmediğimiz için, bir zaman kaybı olacağı gerekçesiyle bunu söylemiştik ve izahını da daha önce yapmıştım. Dolayısıyla hiç kimse kendi kendini kandırmasın, HP'nin aldığı karar da görüşme talebi gelirse, hangi siyasi partiden olursa olsun görüşeceğimiz yönünde bir karardır. İllaki koalisyon kurmakla sonuçlanmayabilir, muhalefette kalmakla da sonuçlanabilir" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde, bu yönde bir talep gelmesi durumunda gelişmeleri değerlendireceklerini açıklayan Özersay, sürecin ne kadar süreceği ile ilgili olarak ise henüz bir tahmini olmadığını dile getirdi.

Özersay, hükümet kurmak için HP'nin kırmızı çizgilerini de 'henüz' belirlemediklerini, belirdiklerinde açıklayacaklarını ifade etti.

Söz konusu sürecin illaki koalisyon kurmakla sonuçlanmayabileceğini, muhalefette kalmakla da sonuçlanabileceğini aktaran Özersay, "Dolayısıyla yapılacak olan talep, gelecek olan görüş, daha sonra Parti Meclisi'nde yapılacak olan değerlendirme şeklinde bu süreç ilerleyecektir" şeklinde konuştu.

Parti Meclisi'nde alınan kararın bir sonuca işaret etmediğine de dikkat çeken Özersay, "Bu süreçle ilgili olarak siyasi parti fark etmez, görüşme yapmaya hazırız açıklamasıdır" diyerek sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.