İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Uzlaşı sağlandı... Hükümet tamam!

Uzlaşı sağlandı... Hükümet tamam!

Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi arasında 7'nci gününe giren hükümet pazarlıkları dün varılan mutabakat ile sonuçlandı.

Yayın Tarihi: 21/05/19 07:35
okuma süresi: 2 dak.
Uzlaşı sağlandı... Hükümet tamam!
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ulusal Birlik Partisi 7 Bakanlık ile Başbakanlık'ı uhdesinde bulunduracak; buna karşılık Halkın Partisi ise daha önce dörtlü koalisyon hükümetin elinde tuttuğu 3 bakanlığı koruyacak.

Çetin geçen bu müzakere sürecinin sonunda Lefke Avrupa Üniversitesi, Kalkınma Bankası, Şeker Sigorta, Avrupa Birliği Koordinasyon Ofisi, Meteoroloji Dairesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Halkın Partisi yönetimine bırakılıyor.

Heyetler arası varılan mutabakatın, bugün Halkın Partisi'nin Ulusal Birlik Partisi'ne yapacağı ziyaret sırasında kâğıda döküleceği ve akşama her iki partinin Parti Meclislerinde onaya sunulduktan sonra yürürlüğe gireceği ifade ediliyor.

Heyetlerin hükümet protokolünü imzalamak için bir araya geldikten sonra, yarın Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanı'na sunulacağı belirtiliyor.

UBP kanadının Bakanlıklarına hangi isimlerin oturacağı netleşmezken, Halkın Partisi'nin bakanlıkları gibi Bakanlarının da aynı kalacağı ifade ediliyor.

Diğer taraftan UBP'de kalacak olan Maliye Bakanlığı'na teknokrat bir ismin atanması ile ilgili müzakerelerin, UBP'den bir milletvekilinin Maliye Bakanı olarak atanması ile sonuçlandığı da ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.