İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ataoğlu: "Turizm gelirlerinde ciddi artış görüldü"

Ataoğlu: "Turizm gelirlerinde ciddi artış görüldü"

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Bakanlık görevi süresince yapılan icraatları anlattı.

Yayın Tarihi: 21/05/19 12:35
okuma süresi: 4 dak.
Ataoğlu: "Turizm gelirlerinde ciddi artış görüldü"
A- A A+
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık müsteşarı İsmet Esenyel ve bakanlığına bağlı Daire müdürleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Bakan Ataoğlu, son iki hükümet döneminde 3 yıldan bu yana sürdürdüğü Bakanlık görevi süresince gerçekleştirdiği icraatları aktardı.

"Turizmin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için pek çok çalışma yaptık. Kuzey Kıbrıs'a gelen turistlere sürdürülebilir turizmi destekleyen bir destinasyon sunmaya gayret ettik. Göreve geldiğimiz zaman ülkeye gelen konaklamalı turist sayısı 876 bin civarında idi. Bu rakamı 2018 yılı sonunda 1 milyon 140 bin civarına taşıdık. Ulaşılan bu seviye ülke turizm tarihi içerisindeki en yüksek rakamdır" dedi.

Ataoğlu, 2016-2019 yılları içerisinde ülkeye 28 yeni tesis kazandırıldığını belirtti.

20 bin 393 olan yatak kapasitesinin günümüzde 25 bin 241 sayısına ulaştığına işaret eden Ataoğlu, 2020 yılında ise yatak kapasitesinin 10 bin yatak daha artacağını belirtti.

Bakan Ataoğlu, bu yükselişle orantılı olarak da turizm gelirlerinde ciddi artışlar görüldüğünü, 2015 yılı sonunda 697 milyon dolar olan turizm gelirlerinin 2018 yılı sonunda 960 milyon dolara çıktığını söyledi ve bu rakamın dış ticaret açığının yarısını karşıladığına dikkat çekti.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, tanıtma pazarlama faaliyetleri ilgili de bilgi verdi.

"Türkiye'de Haziran-Temmuz döneminde Kuzey Kıbrıs tanıtım etkinlikleri düzenlendi. Önümüzdeki Haziran ayı itibarı ile İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Adana, Mersin ve Trabzon'da yapılacak olan tanıtım çalışmalarının takvimlendirilmesi de yapılmış durumda.

KKTC Turizm Endüstrisinde Yerel İstihdam Ve Yerli Üretim Olanaklarının Artırılması konulu toplantı düzenlendi. Böylesi bir ilke ev sahipliği yaptık. Yeni Turist Enformasyon Ofisleri hizmete girdi. 2001 yılından beri kapalı bulunan OTEM, 2017 yılında yeniden yapılandırılarak eğitim vermeye başladı." dedi.

Bakan Ataoğlu, tarihi mirasların korunması adına ve her ilçeye bir müze açma düşüncesiyle yeni projeler ürettiklerini anlatarak bu bağlamda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ataoğlu, Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde 9'uncu sınıflara çevre dersi müfredatı eklenerek eğitime başlandığına, birçok önemli tüzüğün yürürlüğe girdiğine, KITOB yasasının tadil edilme ve Oteller Tüzüğü'nün revize çalışmalarına başlandığına, bir devrim niteliğinde olan Ambalaj ve ambalaj atıklarının yönetim tüzüğünün ise yürürlüğe girerek bu kapsamda 15-50 mikron kalınlığındaki poşetlerin 25 kuruş olarak ücretlendirildiğine, böylece poşet bazında çevre kirliliğinde yüzde 75 azalma olduğuna dikkat çekti.

Fikri Ataoğlu, bakanlığı görevi süresince yaptıkları icraatlarda kendisine destek veren tüm çalışma arkadaşlarını teşekkürlerini sunarken, yeni kurulacak hükümete de başarılar diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.