İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "Planlı bir eğitim uygulamasına geçeceğiz"

Tatar: "Planlı bir eğitim uygulamasına geçeceğiz"

Başbakan Tatar, Meclis'te hükümet programını okudu. Tatar, "Akılcı, çağdaş ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini, planlı bir eğitim uygulamasına geçileceğini" belirtti.

Yayın Tarihi: 27/05/19 11:51
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "Planlı bir eğitim uygulamasına geçeceğiz"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Tatar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı projeleri ile ilgili şunları söyledi:

"Akılcı, yaratıcı, çağdaş ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Planlı bir eğitim uygulamasına geçilecek. Ders kitapları kendi eğitimcilerimiz tarafından hazırlanacak.

Okul öncesi eğitim uygulamaları yaygınlaştırılacak. Tüm eğitim kademelerinde rehberlik hizmeti verilmesi sağlanacak.

Tespit edilen alt yapı hizmetleri giderilecek. Okul taşımacılığında bilgisayarlı kontrole geçirilecek. İhtiyaç duyulan yeni okullar inşa edilecek. İnternetin tüm okullara ulaşması sağlanacak.

Her bireyin en az bir yabancı dil konuşması için çalışmalar yapılacaktır.

Öğrencilerin becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır. Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası yeniden düzenlendirilecektir. Mesleki yeterlilik için çalışmalar sürdürülecek. Ülkemizin teknik elemanını karşılamak üzere işsiz bireylere yeni iş sağlanacaktır.

Öğretmenlerin ihtiyaç duydukları alanlarda, hizmet içi eğitim kurlarının devamı sağlanacaktır. Kıbrıs Türk kültürüne yönelik çalışmalar desteklenecektir.

YÖDAK'ın düzenleme ve denetleme fonksiyonları yeniden güncellenecektir. Kalite Kurulunun kurulması için çalışmalar yapılacaktır.

Bilimsel AR-GE çalışmaları desteklenecek. Tiyatro oyunlarının geniş kitlelere ulaşması sağlanacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.