İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Polisin tepesinde koltuk savaşı

Polisin tepesinde koltuk savaşı

KKTC Polis Teşkilatı üzerine uzun bir süredir devam eden tartışmalar, özellikle son günlerde yaşanan kuyumcu soygunu ile tekrar alevlendi.

Yayın Tarihi: 14/06/19 14:23
okuma süresi: 3 dak.
Polisin tepesinde koltuk savaşı
A- A A+
Kıbrıs Postası

Kuyumcuyu soyan soyguncuların elini kolunu sallaya sallaya Ercan Havaalanı'ndan çıkış yapmaları kamuoyunca çok sert bir şekilde eleştirildi, polisin görevini yapmadığı, ihmal ettiği ve ülkede güvenlik algısının zarar gördüğü noktalarında ağır ithamlarda bulunulduğu, hatta teşkilatın resmen sosyal lince uğradığı gözlemlendi.

Tüm bu gelişmelere rağmen polis teşkilatından herhangi bir açıklama gelmemesi ise polise yakın ve polis teşkilatının işleyişini iyi bilen kaynaklar tarafından yaşananların göründüğü gibi olmadığı ve alt metnin iyi okunması gerektiği yorumunu yapmalarına neden oldu.

"ALT METİN İYİ OKUNMALI… GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL…"

Kıbrıs Postası'na konuşan kaynaklar, polis üzerine büyük bir algı politikası yapıldığını, polisin kamuoyu önünde küçük düşürülerek bunun sorumluluğunun da Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu'na yüklenmeye çalışıldığını kaydetti.

Kaynaklar, polis teşkilatında son yıllarda yaşanan terfi sorunları, ardından gelişen FETÖ soruşturmaları ve şimdi gündemde olan 'polis başarısız' algısı çalışmalarının polisle kamuoyunu karşı karşıya getirmiş durumda olduğunun altını çiziyor.

"SÜLEYMAN MANAVOĞLU'NA OPERASYON ÇEKİLİYOR"

Aynı uzmanlar, en başta soyguncuların Ercan'dan kaçmaları olayı olmak üzere poliste son zamanlarda yaşanan başarısızlık örneklerini ise aslında teşkilata değil birebir Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu'na karşı yapılan bir 'operasyon' olarak değerlendiriyor.

Uzmanlar, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu'nun uzun bir süredir çeşitli gazetelerin manşetinde görevden alınacağı haberleri ile anılmasının bu operasyonun bir parçası olduğunu belirterek yaşananların tehlikeli bir manipülasyon olduğunun altını çiziyor ve şöyle devam ediyor:

"YAŞANANLAR KOLTUK KAVGASI… SAFLAR TUTULDU…"

"Tüm bu yaşananlar polisin tepesinden başlayan ve aşağı doğru giden bir koltuk kavgasıdır. Polis Genel Müdürlüğü için beklenti içerisinde olan isimler bellidir. Bu isimlerin her birinin alt kadroları da saf tutmuş durumdadır. Konu teşkilata zarar verici noktadan süratle uzaklaştırılmazsa yaşananlar sadece polis teşkilatına değil ülkeye de kalıcı hasarlar verecektir"

Kıbrıs Postası'na konuşan kaynaklar, yaşananların aslında bir koltuk kavgası olduğuna dikkat çekerek, süreç içerisinde bu 'kavgadan' kimin galip çıkacağının görüleceğini ancak tüm bu süreç işlerken ülkedeki güvenlik algısı ve polise olan güvenin zafiyete uğraması tehlikesinin göz ardı edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.