İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Türk-Sen: "Asgari ücret ivedi olarak değiştirilmelidir"

Türk-Sen: "Asgari ücret ivedi olarak değiştirilmelidir"

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) hükümetten asgari ücretle ilgili yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 18/06/19 10:53
okuma süresi: 2 dak.
Türk-Sen: "Asgari ücret ivedi olarak değiştirilmelidir"
A- A A+
Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamayla, hükümetin acil bir şekilde asgari ücrete zam yapması gerektiğini ve bu konuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir an önce toplanarak 1 Temmuz itibari ile yeni asgari ücreti yürürlüğe sokmasını talep etti.

Türk-Sen Genel Başkanı Bıçaklı'nın açıklaması şu şekilde:

"Son dönemlerde ülkemizde dövizin ciddi şekilde yükselmesi akaryakıta, gaza ve otomatik olarak bütün tüketim maddelerine yapılan zamlar nedeniyle çalışanların ve halkımızın özelliklede özel sektörde sendikasız olarak günde 10-12 saat Asgari Ücretle çalışanların alım gücü %30-35 oranında düşmüştür. Hatta birçok çalışan bugünkü Asgari Ücretle açlık sınırının altında kalmıştır.

Haziran sonu itibarı ile bütün siyasilerde dahil olmak üzere 6 aylık hayat pahalılığı ödeneği kamu çalışanlarına ödeneceği nedeniyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu çok ivedi olarak toplanmalı ve çalışanların kaybettikleri alım gücüde dikatte alınarak yeni asgari ücret günün koşullarına uygun olarak yeniden belirlenmeli ve 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmaya konmalıdır.

Bu konuda ilgilileri göreve çağırıyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.