İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çiftçi ve hayvancı yeni bakandan umutlu

Çiftçi ve hayvancı yeni bakandan umutlu

Tarım Bakanı Oğuz, eski hükümeti eleştirerek "Halkı inim inim inlettiniz" dedi, çiftçi ve hayvancılar da Oğuz'a katıldığını, önceki hükümet döneminde zor günler geçirdiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 19/06/19 07:47
okuma süresi: 4 dak.
Çiftçi ve hayvancı yeni bakandan umutlu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada eski hükümeti eleştirerek "Halkı inim inim inlettiniz" dedi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, "Arpa fiyatını zamanında açıklamadınız. Bu sorun bir haftada çözülebilirdi. Çözmediniz. Zamana oynadınız. Bu ülkede her süt fiyatı belirleneceğinde hayvancı sokağa mı dökülmeli? Bunu mu istiyorsunuz? Niye rahatsız oluyorsunuz? Siz halkı inim inim inlettiniz" ifadelerine yer verdi.Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Hayvancılar ve Çiftçiler Bakan Oğuz'a katıldıklarını söyledi. Üreticiler, yeni Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz'dan ümitli olduklarının altını çizdi.

NAİMOĞULLARI: "Dursun Oğuz'DAN UMUTLUYUM, ANLAŞACAĞIZ"

Hayvan Üreticileri ve Yetiştirici Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Dursun Oğuz'un doğru söylediğini, önceki hükümet döneminde halkın inim inim inlediğini aktardı.Eylemlerinin dahi engellendiğini hatırlatan Naimoğulları, "Sayın Bakan Dursun Oğuz ile görüşüyoruz, üreticiler ile birlikte olduğunu, bizlerle birlikte adımlar atacağını söylüyor, umutluyum, anlaşacağız" dedi.

"2019-2020'NİN HAYVANCININ YILI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Oğuz'un bir şeyler yapma gayretinde olduğunu vurgulayan Başkan Naimoğulları, 2019-2020 yılının hayvancının yılı olacağına inandığını, ümitli olduğunu dile getirdi.

"GÖRÜŞMELERE DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Oğuz ile sürekli görüştüklerini süt fiyatlarında artışa gidildiğini, yapılan artışın tatmin etmediğini savunan Naimoğulları, "Ama görüşmelere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"SADECE SÜT FİYATLARINI ARTIRMAK YETMEZ, MALİYETLER DE DÜŞÜRÜLMELİ"

Mustafa Naimoğulları, inek sütünde 30-35 kuruş, keçi sütünde 40 kuruş, koyun sütünde ise 50 kuruş zam yapıldığına dikkat çekerek, "Sadece süt fiyatlarını artırmak yetmez, maliyetler de düşürülmeli" diye konuştu.

"KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK YAPAN GENÇLERİN ÖNÜNÜN AÇILMASI LAZIM"

Ülkede küçükbaş hayvanın azaldığını işaret eden Naimoğulları, küçükbaş hayvandaki azalışın önüne geçilmesi gerektiğini kaydederek, "Küçükbaş hayvancılık yapan gençlerin önünün açılması lazım, gençlere teşvik şart" dedi.

"15 YILDA 15 BAKAN GÖRDÜM, ÜLKEMİZİN SORUNU; İSTİKRAR YOK"

Başkan Naimoğulları, 15 yıldır Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı olduğunu, başkanlık döneminde 15 Tarım Bakanı gördüğünü hatırlatarak, "Ülkemizdeki sorun bu; istikrar yok" ifadelerine yer verdi.

KELLE: "2018 YILI ZOR GEÇTİ, AMA HER GÜN YENİ BİR UMUTLA UYANIYORUM"

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Tarım Bakanı Oğuz'uneski hükümeti eleştirerek "Halkı inim inim inlettiniz" ifadelerini değerlendirerek, 2018 yılının çok zor geçtiğini belirterek, her gün yeni bir umutla uyandığını dile getirdi.

"2019 BÜTÇESİ YAPILIRKEN ÇİFTÇİNİN YARARINA OLMAYACAK ŞEYLERİ GÖRDÜK"

2018 yılı Haziran ayının sonunda döviz kurlarının yükseldiğini, dolayısıyla çiftçinin, üreticinin çok zor günler gördüğünü söyleyen Kelle, "Buna rağmen 2019 bütçesi yapılırken çiftçinin yararına olmayacak şeyleri gördük" şeklinde konuştu.

"YENİ TARIM BAKANI'NIN İYİ NİYETİNİ GÖRÜYORUZ"

Yeni Tarım Bakanı Oğuz'dan temennisinin; üreticiye bakış açısının iyi niyetli olması olduğunu, bu iyi niyeti de gördüğünü anlatan Başkan Kelle, "Üreticinin, köylünün sıcak paraya ihtiyacı var, girdi maliyetlerinde artış var" dedi.

"TARIMDAN KOPAMAYIZ"

Sürdürülebilir tarım politikasının ortaya konulması gerektiğini vurgulayan Kelle, "Tarım en az 50 bin kişiye hitap eder, dolayısıyla tarımdan kopamayız" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.