İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Türk Ajansı Kıbrıs sorumluluk sahibi olmalı

Türk Ajansı Kıbrıs sorumluluk sahibi olmalı

Devletin haber ajansı TAK, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan programın Genç TV'de yayınladığını iddia etti, kaleme alıp basına servis ederek editoryal düzenlemesi sırasında bir ihmale imza attı.

Yayın Tarihi: 21/06/19 22:51
okuma süresi: 2 dak.
Türk Ajansı Kıbrıs sorumluluk sahibi olmalı
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreterlik görevine dün seçilen Ersan Saner, hemen ardından, Kıbrıs Postası TV'de, gazeteci Gökhan Altıner'in konuğu oldu, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Programda konuşulanlar, Kıbrıs Postası haber merkezi tarafına kaleme alınarak haber yapıldı, programı kaçıranlar için, bir de yazılı versiyonu Kıbrıs Postası okurlarına servis edildi.

Program, UBP Basın Bürosu tarafından da kaleme alınarak diğer medya kurumlarının da kullanabilmesi için elektronik posta yoluyla Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) gönderildi.

Fakat TAK, haberin editoryal düzenlemesi sırasında bir ihmale imza attı.

Ajans editörleri, Saner ile gerçekleştirilen programın, Genç TV'de yayınlandığını varsayarak, basına 'Genç TV'de katıldığı bir programda' ifadeleriyle servis etti.

Fakat UBP Basın Bürosu'nun gönderdiği elektronik postada, programın Genç TV'de yayınlandığına ilişkin herhangi bir ifade bulunmuyor.

TAK'ın bu ihmali, medya kuruluşlarını yanıltıp kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle kalmayıp Kıbrıs Postası editörünün de emeğini yok saymış durumda.

Kıbrıs Postası, bu ihmalinden dolayı TAK'ı; medya etik kurallarına uymaya ve yeni medya araçlarına olan güveni, o araçları da görünür kılarak arttırma sorumluluğuna davet ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.