İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KIB-TEK vurgun zanlılarına işbaşı ödülü

KIB-TEK vurgun zanlılarına işbaşı ödülü

KIB-TEK Yönetim Kurulu atanamadığı için vurgun zanlılarına, Toplu İş Sözleşmesi gereği işbaşı yaptırıldı.

Yayın Tarihi: 24/06/19 13:24
okuma süresi: 3 dak.
KIB-TEK vurgun zanlılarına işbaşı ödülü
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ertuğrul Senova

KIB-TEK'te 600 bin TL'lik vurgun olayı ile ilgili tutuklanan şahıslar, hükümetin henüz Yönetim Kurulunu atamamış olması ve Toplu İş Sözleşmesi'nin bu konuda zanlılara tanıdığı hak nedeniyle, tutukluluk süreleri bitip, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmaları ardından işbaşı yapmaları tepkilere neden oldu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'na (KIB-TEK) ait ödeme noktasındaki 600 bin TL'lik vurgun olayına isimleri karışan ve olayın yargıya taşınmasının ardından geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan kurum çalışanları Toner Tanözü ile Deniz Saltuk Gürmanoğlu bugün; KIB-TEK Mağusa Bölge Amirliği'nden, Lefkoşa Bölge Amirliği'ndeki arşiv ve satış bölümlerine sürülerek iş başı yaptılar.

Vurgun olayına karışan çalışanlar, imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) ilgili maddesi gereği, yeni Yönetim Kurulu'nun henüz atanmamasından dolayı işten çıkarılamıyor.

Bu durum, toplum vicdanını oldukça huzursuz ediyor.

TİS'de yer alan ilgili maddede, haklarında suç duyurusunda bulunulan kurum çalışanlarına ilişkin karar merciinin yalnızca Yönetim Kurulu olduğu ifade ediliyor.

EN AZ 5 OYA GEREK VAR…

Fakat CTP-HP-TDP-DP koalisyonunun dağılmasının ardından, 7 Yönetim Kurulu üyesinden 4'ü istifa etti. Şuan 3 kişiden oluşan Yönetim Kurulu'nun oy çokluğuyla karar üretilebilmesi için en az 5 oya gerek var. Bu nedenle çalışanlarla ilgili herhangi bir yaptırım uygulanamıyor.

"YÖNETİM KURULU DERHAL ATANMALI"

Kıbrıs Postası'na konuşan KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın, sadece vurgun olayına karışan çalışanların akıbeti nedeniyle değil, kurumun adım atabilmesi için de derhal yeni Yönetim Kurulu'nun atanması gerektiğine dikkat çekti.

"ELİMDE OLSA ÇOKTAN İŞLERİNE SON VERMİŞ OLURDUM"

Dargın, ilgili maddede sadece Yönetim Kurulu'na değil, KIB-TEK Genel Müdürü'ne de yetki verilseydi çalışanların işlerine "çoktan son vermiş" olacağını fakat ilgili maddenin açık olduğunu kaydetti.

Bulunduğu makam gereği, vurgun olayına karışan çalışanlar konuda atabileceği tek adım olan 'başka bölüme sürme' adımını attığını belirten Dargın, bu kararı, olayı polise aktarmadan önce aldığını ifade etti. Dargın, iki kişi yüzünden onca çalışanın zan altında bırakılmasının da yanlış olduğuna dikkat çekti.

YENİ YÖNETİM YARIN ATANABİLİR…

Yeni Yönetim Kurulu'nun ne zaman atanacağı konusunda henüz net bir bilgisi bulunmadığını belirten Dargın, yarın toplanacak Bakanlar Kurulu'nda yeni yönetimin atanacağına ilişkin bir takım duyumlar aldığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.