İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Meclis'te "vatan haini" tartışması

Meclis'te "vatan haini" tartışması

Meclis'te güncel konuşmalar sırasında HP Milletvekili Manavoğlu, UBP Milletvekili Özgürgün için kurulacak komiteye ret oyu verenleri "vatan haini" olarak niteledi. Buna cevaben YDP Milletvekili Arıklı da aynı üslupla cevap verince, Meclis Başkanı Uluçay'ın müdahalesiyle iki vekil de sözlerini geri aldı.

Yayın Tarihi: 25/06/19 15:01
okuma süresi: 4 dak.
Meclis'te "vatan haini" tartışması
A- A A+
HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu'nun, yapılan eleştirilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılması istemini incelemek üzere özel komite kurulmasına ret oyu veren milletvekilleri için "vatan haini" demesi üzerine başlayan tartışma, YDP Milletvekili Erhan Arıklı'nın "O cümleyi sizin alnınıza yapıştırıyorum" çıkışıyla büyüdü.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve milletvekillerinin müdahalesi üzerine, her iki milletvekili de sözlerini geri aldı.

MANAVOĞLU: "HP MİLLETVEKİLLERİ İLK GÜNDEN TAM SAATİNDE SALONDA"

Güncel konuşmalarda ilk sözü HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu aldı. "Ülkemiz Şartlarını Vatandaşlarımızın Hak Ettiği Daha Mutlu Daha Yaşanır, Daha Huzurlu Hale Getirmek İçin Acil ve Uzun Vadede Yapılması Gerekenler" başlıklı konuşmasına başlamadan önce YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın Meclis'in geç açılması nedeniyle yaptığı şikâyete değindi.

Manavoğlu, HP milletvekillerinin ilk günden beri tam saatinde genel kurul salonunda olduğunu, bu nedenle söz söylemesi gereken birileri varsa bunun kendileri olduğunu dile getirdi.

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe ve Arıklı'nın buna tepki göstermesi üzerine Manavoğlu, "Geçen dönem de, bu dönem de hükümette bulunduk. Biz HP'li vekiller olarak saat 10'a çeyrek kala Meclis'te oluyoruz. Erhan Arıklı bizden özür dilemeli. Burası reklam yapma yeri ise ben de sizi reklam yapacağım" dedi.

"ÖZGÜRGÜN İÇİN KURULACAK KOMİTEYE RET OYU VERENLER VATAN HAİNİDİR"

Gülşah Manavoğlu, dünkü Meclis Kurulu'nda Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılması istemini incelemek üzere özel komite kurulmasına ret oyu verenlerin kendisinin nezdinde 'vatan haini' olduğunu kaydetti. Manavoğlu, "Ülkemizin, daha şeffaf, daha yaşanır hale gelmesi için bu arkadaşlarımız düşüncelerini, ne istediklerini daha açık şekilde dile getirmelidirler" diyerek, tüm vekilleri, üst düzey bürokratları samimiyete davet etti.

MANAVOĞLU "VATAN HAİNLİĞİ" İFADESİNİ GERİ ALDI

HP Milletvekili Gülşah Manavoğlu'nun konuşmasını bitirmesinin ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Manavoğlu'nun vatan hainliği sözlerinin maksadını aştığına inanç belirterek bu sözü geri almasını istedi.

Bunun, şahsi fikri olduğunu söylemesine rağmen, tartışmanın devam etmesi üzerine Manavoğlu milletvekili arkadaşlarını kırmamak için bu cümleyi geri aldığını kaydetti.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Uluçay stenograflardan ilgili sözlerin meclis tutanaklarından çıkarılmasını istedi.

ARIKLI, ÖNCE "HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ" ÇIKIŞI YAPTI, SONRA CÜMLESİNİ GERİ ALDI

YDP Milletvekili Erhan Arıklı ise 'vatan hainliği' tartışmasına devam ettiği konuşmasında, "Ağzından çıkanı kulağı duymayacak bir vekile cevap vermekten zul duyuyorum" dedi.

Arıklı'nın, "Haddinizi bileceksiniz.. O cümleyi sizin alnınıza yapıştırıyorum" demesi üzerine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Uluçay bu cümlenin geri alınmasını istedi ve Arıklı cümleyi geri aldı.

"Ben Hüseyin Özgürgün'ün avukatı değilim" diyen Arıklı, asıl üzerinde durulması gerekenin, Özgürgün'ün dün ortaya koyduğu iddialar olduğunu söyledi. Arıklı, Özgürgün'ün siyasi rüşvet iddialarının araştırılması gerektiğini dile getirdi.

Arıklı'nın konuşması sırasında zaman zaman milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşanmaya devam etti.

Erhan Arıklı, konuşmasının sonunda yeniden Manavoğlu'na seslenerek, kendisiyle ilgili bir daha benzer sözler sarf etmesi halinde daha ağır cevaplar vereceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.