İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Zorlu Töre, Vakıflar İdaresi'ni ziyaret etti

Zorlu Töre, Vakıflar İdaresi'ni ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter'i ziyaret edip vakıf malları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Yayın Tarihi: 16/07/19 09:05
okuma süresi: 2 dak.
Zorlu Töre, Vakıflar İdaresi'ni ziyaret etti
A- A A+
Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter'i ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Maraş'ın vakıf arazileri üzerinde kurulu bir kent olduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim F. Benter vakıfların mal sahibi Rumların da kullanım hakları olduğunu ifade etti.

Vakıf mallarının devredilemeyeceğini, kullanıcıların değişebileceğini, kullanım hakkı başka mülkiyet hakkı başkadır diyen Vakıflar Genel Müdürü bu hakkın mahkemeler yoluyla da tescil edildiğini vurguladı.

Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre ise Vakıflar İdaresi'nin vakıf mallarına sahip çıkmasının şart olduğunu, vakıf edenlerin hayır amaçlı vakıf ettiklerini vurguladı. Envanter sayımının yeniden yapılmasının sonucunda Maraş Gazimağusa Belediye hususları içinde yerleşime açılmasını hem mal sahiplerinin hem kullanıcıların haklarının verilmesini arzuladıklarını söyledi.

Bugüne kadar Maraş'ın kapalı kalmasının büyük bir hata olduğunu söyleyen Zorlu Töre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenliği altında Maraş'ın bir an önce yerleşime ve turizime açılmasını dileriz dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.