İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Rum Başkanlık Konseyi'nden Akıncı'nın önerisine red!

Rum Başkanlık Konseyi'nden Akıncı'nın önerisine red!

Rum Başkanlık Konseyi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ortak gaz komitesi önerisi 'kabul edilemez' bularak reddetti.

Yayın Tarihi: 16/07/19 14:53
okuma süresi: 3 dak.
Rum Başkanlık Konseyi'nden Akıncı'nın önerisine red!
A- A A+

Limasol'da bu sabah yapılan ve 3 saat süren toplantı sonrası hazırlanan ortak açıklamayı, Rum Başkanlık Müsteşarı Vasilis Palmas okudu.

Ortak açıklamada, "Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı'nın önerisi kabul edilemez, zira bu öneri dikkatleri, tüm müdahil tarafların gerekli iradeyi göstermesi halinde, BM kararları ile AB ilke ve değerleri zemininde, işlevsel ve yaşayabilir bir çözüme varma hedefiyle, özlü müzakerelerin derhal yeniden başlamasına ilişkin gereklilikten ve Kıbrıs sorununun özünden başka yöne çevirmektedir.

Üstelik Akıncı'nın önerisi, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs halkının tümünün çıkarlarına hizmet etmeyen maddeler içermektedir" denildi. Siyasi Parti Başkanları Konseyi ayrıca Cumhurbaşkanı Anastasiadis'i, Akıncı'nın önerisinin olumsuz yanlarını, hem Kıbrıslı Türk lidere, hem BM Genel Sekreterine, hem de önerinin diğer alıcılarına izah etme konusunda yetkilendirdi.

Palmas ortak açıklamayı okuduktan sonra, bu açıklamanın oy birliği ile hazırlandığını da ifade etti. Palmas "bugünkü toplantı sırasında 'çok yapıcı ve çok özlü bir görüşme yapıldı.

Hepimiz siyasi partilerin farklı konularda farklı yaklaşımları ve görüşleri olduğunu çok iyi biliyoruz ve bugün de bu oldu. Bu toplantıda önemli ve esas olan şey Akıncı'nın önerisine oybirliği ile ortaya konan yaklaşımdı" dedi.

Palmas, cevaben bir mektup hazırlanacağını ifade ederek "hemen teferruatlı bir mektup hazırlanacak, Akıncı'nın mektubunda ortaya konan her şeye nokta nokta cevap verilecek ve BM Genel Sekreteri ve Sayın Akıncı'ya gönderilecek" diye konuştu.

Mektupta neler olacağı sorulan Palmas, "Kıbrıs Sorununun bütünlüklü çözümü ve görüşmelerin yeniden başlaması için ön koşulların yaratılması olan esas hedefimizi tekrarlayacağız. Akıncı'nın bu önerisi Kıbrıs Sorununun çözümü olan esas sorundan sapılmasıdır" ifadelerini kullandı. Son olarak, Yunanistan'ın yeni Başbakanı Kiriakos Mitsotakis'in Kıbrıs'ı ne zaman ziyaret edeceği sorusuna Palmas "29 Temmuz" cevabını verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.