İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Başbakanlık'ın kırılan kapısına ilişkin dava ertelendi

Başbakanlık’ın kırılan kapısına ilişkin dava ertelendi

Girne dağ yolunda gerçekleşen kaza sonrası Başbakanlık önünde düzenlenen eylemde, eylemciler tarafınca kırılan kapıya ilişkin dava, tebliğlerin tamamlanması nedeniyle yeni adli yıla ertelendi.

Yayın Tarihi: 17/07/19 13:38
okuma süresi: 2 dak.
Başbakanlık’ın kırılan kapısına ilişkin dava ertelendi
A- A A+
Bağımsızlık Yolu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Girne dağ yolunda gerçekleşen ve 4 gencin yaşamını yitirmesine neden olan kaza sonrası düzenlenen eylemler sırasında Başbakanlık kapısının kırılması nedeniyle çeşitli örgütlerden toplam 24 kişiye açılan davaya dün Lefkoşa Ceza Mahkemesi huzurunda devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, eylemciler aleyhine, 1 Aralık 2016'daki eylemde Başbakanlık Protokol Kapısı, kapının yanındaki duvar ve projektörü kırarak 15 bin 10 TL'lik hasara uğratmaktan dava getirildiği hatırlatıldı.

Dün gerçekleştirilen davanın, polisin tebliğleri gerçekleştirmemesi üzerine 20 Eylül'e ertelendiği ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"16 Ekim 2018 tarihinde dosyalanan dava, 18 Ocak 2019'dan beridir ertelenmeye devam ediyor. Dün yedinci kez mahkeme huzuruna gelen davada savcılık son 2 ayda yalnızca 1 yeni tebliğ yaptırabildi, 3 eylemci ise tebliğlerini kendileri aldı. 24 sanıklı açılan ve 16 Ekim 2018 tarihinde dosyalanan davada henüz yalnızca 11 sanığa tebliğ gerçekleştirilmiş durumda.

Bugünkü celsede Bağımsızlık Yolu ve Baraka üyesi sanıkların avukatları savcılığın davaya başlamaya hazır olduğu zaman kendilerinin ithama hazır olduklarını ve süre talepleri olmadığını yineledi. Savcılık ise tebliğlerin tamamlanmasıyla ilgileneceğini beyan etti. Bunun üzerine dava yeni adli yıla kadar ertelendi."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.