İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bülent Ecevit cuma günü anılacak

Bülent Ecevit cuma günü anılacak

Barış Harekâtı Başbakanı Bülent Ecevit, cuma günü anılacak.

Yayın Tarihi: 17/07/19 15:50
okuma süresi: 2 dak.
Bülent Ecevit cuma günü anılacak
A- A A+
Kıbrıs'a 20 Temmuz 1974 tarihinde çıkarma yapılması kararını alan, dönemin Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Başbakanı merhum Bülent Ecevit cuma günü Lefkoşa'da da anılacak.

Göçmenköy girişinde, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi yanındaki Ecevit heykeli önünde cuma günü saat 09.30'da yapılacak törene muharip derneklerin katılacağı bildirildi

Sönmezliler Ocağı Başkanı Erden Esenyel, konuyla ilgili açıklamasında, Kıbrıs Türkü'nün, Ecevit'e, koalisyon ortağı Necmettin Erbakan ve dönemin tüm sivil ve askeri idarecilerine vefa borcu olduğunu ifade etti.

ESENYEL: "20 TEMMUZ'DAN BU YANA ADADA GERÇEK BARIŞ SAĞLANDI"

Erden Esenyel, "Ecevit-Erbakan hükümetinin Kıbrıs Türk halkına kazanımlarını" unutmanın mümkün olmadığını söyleyerek, anma töreninde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanları da görmek istediklerini dile getirdi.

Esenyel, garantör ülke Türkiye'nin Başbakanı Ecevit'in, Kıbrıs'ı ENOSİS uçurumunun kenarından son anda kurtardığını ve Kıbrıs Türk halkını özgürlüğüne kavuşturduğunu kaydederek, Ecevit'in "Kıbrıs'a savaş için değil, barış için gidiyoruz" sözünü anımsattı.

Sönmezliler Ocağı Başkanı Esenyel, "O tarihten bu yana adada gerçek barış sağlandı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.