İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Liderlerin 5'li toplantı konusundaki çağrıları 'yetersiz'"

"Liderlerin 5'li toplantı konusundaki çağrıları 'yetersiz' "

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın önerdiği ve Rum Lider Nikos Anastasiadis'in de 'memnuniyetle karşıladığı' 5'li gayri resmi toplantı ile ilgili iddialar gündemdeyken, BM Genel Sekreterinden toplantı için bir girişim yapmasını istemek için 'bir uzlaşıya' varmış olmalarının gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 19/07/19 15:16
okuma süresi: 2 dak.
"Liderlerin 5'li toplantı konusundaki çağrıları 'yetersiz' "
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın önerdiği ve Rum Lider Nikos Anastasiadis'in de 'memnuniyetle karşıladığı' 5'li gayri resmi toplantı ile ilgili iddialar gündemdeki yerini korurken, Kıbrıs Haber Ajansı (CNA)'na konuşan BM'den bir kaynak, iki liderin, BM Genel Sekreterinden toplantı için bir girişim yapmasını istemek için 'bir uzlaşıya' varmış olmalarının gerektiğini söyledi.

CNA'ya konuşan kaynak, Akıncı ve Anastasiadis'in böylesi bir toplantı için isteklerini ortaya koymalarının 'yeterli olmayacağını' ifade ederek, bunun Guterres'in istediği şey olmadığını söylemesi dikkat çekti. Kaynak "Genel Sekreter, iki tarafın, bir uzlaşı çerçevesinde, ne zaman, nasıl ve nerede görüşeceklerini bildirmelerini istiyor" ifadelerini kullandı.

"Genel Sekreter, 2 yıl önce Crans Montana sonrası, liderlere 'hazır olduğunuz zaman bana gelin, bir planla gelin" dediğini hatırlatan kaynak, tarafların kendi pozisyonlarını hala daha koruduklarını söyledi.

"Taraflar görüşmek zorundadır. Ancak görüşüp anlaştıktan sonra Genel Sekretere gidebilirler" ifadelerini kullanan kaynak, bu noktada Guterres'in tutumunun net olduğunu belirtti.

Her iki tarafında da yeni bir uluslararası konferans konusunda kendi görüşlerinin olduğunu söyleyen kaynak "liderlerin Özel Danışman Lute'un himayesinde görüşmeleri iyi olabilir. Bu görüşmeye kimlerin katılabileceğine de liderler karar verebilir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.