İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ercan'a haciz

Ercan'a haciz

Maliye Bakanlığı, ödenmemiş vergi borcu nedeniyle T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited'in gelirlerine haciz koydu. Haciz işlemleri dün itibari ile başlatıldı.

Yayın Tarihi: 22/08/19 10:48
okuma süresi: 3 dak.
Ercan'a haciz
A- A A+

Havadis gazetesinde yer alan Duygu Alan'ın haberinde Maliye Bakanlığı'nın, ödenmemiş vergi borcu nedeniyle T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited'in gelirlerine koyduğu haciz kararı dün itibari ile işleme konulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 52 milyon TL vergi borcu olan T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited'in tüm gelirleri e Kamu Alacakları Tahsili Usul Yasası kapsamında haczedildi.

TEBLİGATLAR YAPILDI

T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited için başlatılan haciz kapsamında tüm firmalar parayı Maliye Bakanlığı'na yatıracak. Devlet T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited'den alacağının tümünü tahsil ettikten sonra haciz de kalkmış olacak. Maliye Bakanlığı'ndan Havadis'e yapılan açıklamaya göre, ilgili firmalara hacze ilişkin tebligatlar önceki gün yapıldı.

KALKANLI: "RUTİN PROSEDÜR UYGULANIYOR"

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Özdemir Kalkanlı, Kamu Alacakları Tahsili Usul Yasası kapsamındaki tüm alacaklarla ilgili yasal prosedüre hız verildiğini bu çerçevede hakkında haciz kararı alınan Devlet T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited'in gelirlerine haciz konulduğunu ifade etti.

Kalkanlı, Havadis'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kamu Alacakları Tahsili Usul Yasası kapsamında Devlet T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi Ticareti Şirketi Limited için haciz işlemi 21 Ağustos itibari ile başlatıldı. Bir kısmı KDV, bir kısmı kurumlar vergisi olmak üzere gecikme zammı ile birlikte yaklaşık 52 milyon TL vergi borcu olan şirketin gelirleri haczedilecek. Devlet alacağını tahsil ettikten sonra haciz işlemi kalkacak. İlgili tüm firmalara tebligatlar yapıldı. Şirketin geliri olan tüm firmalar borç kapanan kadar parayı Maliye Bakanlığı'na yatıracak."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.