İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar: "Kaynak akışı başlıyor"

Tatar: "Kaynak akışı başlıyor"

Başbakanlık görevini aldıktan sonra ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği Ankara ziyaret sırasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Başbakan Ersin Tatar, 20 Temmuz'da imzalanan protokol gereği kaynak akışının başlayacağının müjdesini verdi.

Yayın Tarihi: 23/08/19 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Tatar: "Kaynak akışı başlıyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrasında Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat'a konuşan Başbakan Ersin Tatar, 20 Temmuz'da imzalanan protokol ile ilgili birkaç detayın bu ziyaret sırasında çözümlendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaynak akışının başlaması için talimatı verdiğini kaydetti.

Ziyaretten ve görüşmelerden son derece memnun ayrıldıklarını ifade eden Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini, karşılıklı anlayış ile ilişkilerin daha da güçlendiğini ifade etti.

Tatar ayrıca, 2020 için imzalanması gereken protokolün çalışmalarına derhal başlanması konusunda karşılıklı mutabakat sağlandığını ve bütçenin hazırlanması gereken Ekim ayına kadar protokolün hazır edilip imzalanması konusunda da anlayış birliğine varıldığını ve bu konuda da düğmeye basıldığını ifade etti

Öte yandan Ankara ziyaret sırasında Başbakan'a eşlik eden Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, ziyaretin son derece verimli geçtiğini ve kaynak bağlamında yapılan protokolün ilk dilimi ile ilgili istediklerini elde ederek KKTC'ye dönüyor olduklarını ifade etti.

Amcaoğlu, yapılan görüşmeler ışığında rakamların yükseltildiğini ve Altyapı yatırımlarına 156 Milyon TL'lik kaynak ayrıldığını ifade etti. Buna karşılık Reel sektöre destek bağlamında da 47,5 Milyon TL'lik bir kaynak öngörüldüğünü ifade eden Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, daha önce KKTC gelirleri ile ödenen Savunma giderleri için ise protokolde 546,5 Milyon TL ayrıldığını ifade etti.

Öte yandan Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen basın toplantısında ilk sözü alan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC'deki hiçbir yöneticinin Rum oyunlarına gelmeyeceğine inanıyorum" diyerek, "KKTC hükümetinin kararlığının, diğer yönetim kadrolarında da olduğundan şüphem yok" vurgusunda bulundu.

Kapalı Maraş'ın iskana açılması konusunu da yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de ders almayan varsa, cevap vermekten çekinmeyiz" dedi.

Erdoğan'ın ardından söz alan Başbakan Ersin Tatar ise "Federal çözüm bize göre umut vermiyor" diyerek, "Olası anlaşmada Türkiye'nin tek taraflı müdahale hakkından yanayız" ifadelerinde bulundu.

"Türkiye'nin adımları hem Türkiye'nin hem de Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını koruyor" diyen Başbakan Tatar, "Türkiye'nin desteği ve işbirliği ile KKTC daha da güçleniyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.