İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Gözümüz gibi korumamız gereken bir güzellik"

Akıncı: "Gözümüz gibi korumamız gereken bir güzellik"

Kantara'da çıkan yangın bölgesine giderek bilgi alan Cumhurbaşkanı Akıncı, daha çok ağaç dikilmesi için kampanyalar düzenlendiğini ve bunun sevindirici olduğunu, ancak önemli olanın var olanı korumakatan geçtiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 08/09/19 18:58
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Gözümüz gibi korumamız gereken bir güzellik"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kantara bölgesinin Kıbrıs'ın en güzel, en güzide bölgelerinden biri olduğunu belirtti.

Akıncı, "Gözümüz gibi korumamız gereken bir güzellik" diye konuştu.

"İtfaiye, Sivil Savunma ekipleri ve bölge halkını canı gönülden kutluyorum" diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Başabakan Ersin Tatar Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile bölge sorumlularının hepsinin bölgede olmasının konuya verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Akıncı, yangının kısa sürede söndürülmesinin sevindirici oldunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendisinin de yangın bölgesine giderek olayı yerinde incelemek ve duyarlılığı Cumhurbaşkanlığı seviyesinde de ifade etmek istediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Çünkü ormanlık alanlarımız son dere az ve yetersiz. Yineliyorum bu yüzden var olanı korumak önemli" diye konuştu.
"HER AĞACI GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMALIYIZ"

"Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada ise şunları kaydetti: Bugün Kantara'da büyük bir orman yangını felaketinin eşiğinden döndük. Adamızdaki doğal çevrenin en güzel yerlerinden biri olan Kantara'daki yangın, zamanında yapılan ihbar sayesinde itfaiye, sivil savunma, orman dairesi ve diğer ekiplerle bölge halkının özverili çabasıyla kontrol altına alınıp söndürüldü. Emek veren tüm yetkili ve çalışanlara ayrıca duyarlılık gösteren yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan ve ilgili bakanı olay yerinde görmekten duyduğum memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Orman alanlarımız çok az. Bu nedenle her bir ağacı gözümüz gibi korumalıyız. Öncelikle var olanı korumalı ve yenilerini eklemeliyiz. Bu yaz çok şükür ciddi yangınlar yaşamadık; ancak yaz mevsimi sona ererken Aman Dikkat !!! diyorum."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.