İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KES, KTHY çalışanları için hukuki yola başvuruyor

KES, KTHY çalışanları için hukuki yola başvuruyor

Kıbrıs Türk Kamu Emekçileri Sendikası (KES), Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları için mahkemeye başvuruyor.

Yayın Tarihi: 18/09/19 14:19
okuma süresi: 3 dak.
KES, KTHY çalışanları için hukuki yola başvuruyor
A- A A+

Kıbrıs Türk Kamu Emekçileri Sendikası (KES) yazılı bir açıklama yaparak bugüne dek var olan hükümet yetkililerinin KTHY'nin kamu kuruluşu olmadığını iddia ettiğini savundu.

Kıbrıs Türk Kamu Emekçileri Sendikası (KES) tarafından yapılan yazılı açıklamada "Bugüne kadar hükümete gelen siyasilerin Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) kamu kuruluşu olmadığını ve kağıt üzerinde özel bir şirket olduğunu iddia etmektedirler" ifadeleri yer aldı.

6 Mart 2019 tarihinde görülen KTHY davasının sonucunda KTHY'nin bir kamu kuruluşu olduğu resmi bir şekilde teyit edilmiştir denilen açıklamada, bu sonuca rağmen herhangi bir gelişme yaşanmamasından ötürü yine dava yoluna gidileceği belirtildi.

Söz konusu açıklama şu şekilde:

"Sendikamız yıllardır KTHY'nin bir kamu kuruluşu olduğunu söylemekte ve bu yönde işlem görmesi için mücadele vermektedir. Ancak ne yazık ki bugüne kadar hükümet edenler KTHY'nin kamu kuruluşu olmadığını ve kağıt üzerinde özel bir şirket olduğunu iddia etmektedirler.

6 Mart 2019 günü Lefkoşa Kaza Mahkemesi, KTHY'nin Genel Müdürlük binası satışından ötürü elde edilen paranın nasıl dağıtımının yapılacağına ilişkin görülen dava kararında KTHY'nin bir kamu kuruluşu olduğunu resmi bir şekilde teyit etmiştir.

Bu bağlamda; özelleştirme yasası kapsamında Mayıs 2012 tarihinde devlete istihdam edilen ve özelleştirme yasasının 56. maddesinin 2. fıkrası kapsamında maaş intibakları yapılan eski KTHY çalışanlarına yanlış uygulama yapıldığını ve söz konusu durumun düzeltilmesi gerektiği, avukatımız Sn. Hasan Yücelen tarafından devlet yetkililerine yazılı olarak iletilmiştir. Ancak söz konusu talebimize ilişkin herhangi bir cevap alamamızdan ötürü, gün itibari ile Yüksek İdari Mahkemesi'nde Sendika Yönetim Kurulu üyemiz Bora Çamkıran adına pilot bir dava dosyalanmıştır. Talebimiz Mayıs 2012 tarihinde yapılan yanlış maaş intibakının düzeltilerek eski KTHY çalışanlarının yasal haklarını almalarını sağlamaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Mücadele bitmedi, bitmeyecek!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.