İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Şahiner: 'Suyun doğru şekilde yönetilmesine ihtiyaç var'

Şahiner: 'Suyun doğru şekilde yönetilmesine ihtiyaç var'

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, milletvekillerinin güncel konuşmalarıyla sürüyor.

Yayın Tarihi: 08/10/19 17:01
okuma süresi: 2 dak.
Şahiner: 'Suyun doğru şekilde yönetilmesine ihtiyaç var'
A- A A+

CTP Milletvekili Salahi Şahiner "Tarımda Su Yönetimi" başlıklı konuşma yaptı.

Geçtiğimiz yıl bol yağışlı bir yıl geçmesine rağmen çok miktarda suyun denize aktığını dile getiren Şahiner, su sorununun ciddi bir konu olduğunu kaydetti. Şahiner, adada dışa bağımlı olmamak adına tarım sektörünün hayati önemi bulunduğunu ve bunun büyük bir sektör olduğunu anlattı.

İhracatta neredeyse tek kalemin tarım ve hayvancılık ürünleri olduğunu belirten Şahiner, tarımın sürdürülebilir olmasının önem taşıdığını, bu açıdan su konusunun da hayati olduğunu belirtti. Bir kilo portakal üretmek için 300 litre su harcandığını kaydeden Şahiner, bunun gibi örnekleri aktardı.

Denize akan su miktarının oldukça fazla olduğunu söyleyen Salahi Şahiner, yeraltı aküferlerini beslemenin düşük bir bütçe gerektirmesine rağmen bu konuda gereken adımların atılmadığını kaydetti. Şahiner, ülkede suyun tonuna yüksek meblağlar ödendiğini bunun tarımcıyı zorladığını söyleyerek yeraltı su aküferlerine çok dikkat etmek gerektiğini vurguladı.

Salahi Şahiner, dünyada profesyonel su sistemlerinin çok ileri noktaya gelindiğini kaydederek bu sistemlerin ülkeye getirilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

Şahiner, suyun doğru şekilde yönetilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.