İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil: "Barış savaşla olmaz"

KTÖS Genel Sekreteri Elcil: "Barış savaşla olmaz"

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstererek, Suriye hükümeti ile masaya oturması ve uluslararası antlaşmalara saygı göstermesi gerektiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 10/10/19 16:23
okuma süresi: 2 dak.
KTÖS Genel Sekreteri Elcil: "Barış savaşla olmaz"
A- A A+
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstererek, Suriye hükümeti ile masaya oturması ve uluslararası antlaşmalara saygı göstermesi gerektiğini kaydetti.

Elcil, "Savaşı ve acıları yaşayan Kıbrıslı Türkler olarak barışın savaşla olamayacağını vurgularız" dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, "tüm insanlık değerlerinin ayaklar altına alındığı, ölümlerin, acıların, göçlerin yaşanmasının temel nedeni olan savaşların hiçbir meşru gerekçesi olmadığı gibi, savaşı savunanların insanlık değerlerinden nasibini almamış caniler" olduğu görüşünü dile getirdi.

Birinci Dünya Savaşı'nda yaşanan yıkımların sonunda çok zor koşullarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Atatürk'ün ortaya koyduğu "Yurtta Barış Dünyada Barış" ilkesinin aksine, "savaşı meşru gösterme çabası içinde" Suriye'nin topraklarına askeri harekât düzenlediğini savunan Elcil, Türkiye'deki AK Parti yetkililerine eleştirilerde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.