İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner de Akıncı'yı kınadı

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner de Akıncı'yı kınadı

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Suriye'de başlatmış olduğu "Barış Pınarı" askeri harekatı ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak niteledi ve kınadı.

Yayın Tarihi: 13/10/19 19:08
okuma süresi: 3 dak.
UBP Genel Sekreteri Ersan Saner de Akıncı'yı kınadı
A- A A+
UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Suriye'de başlatmış olduğu "Barış Pınarı" askeri harekatı ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak niteledi ve kınadı.

"Kıbrıs Türklerinin 1963 yılında ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyetinden Rumların silahlı saldırıları ile dışlanmasından ada toprağının sadece %3 lük bir kısmında, yokluk içinde ve gettolar halinde yaşamak zorunda kaldığını" anımsatan Saner, " Anavatan Türkiye 1960 Garanti Antlaşmasına dayanarak tek yanlı müdahale hakkını kullanmasa, 20 Temmuz Barış Harekatı olmasaydı 15 Temmuz 1974'te yapılan Yunan darbesi hedefine ulaşarak Kıbrıs Yunan olacak, biz o % 3'lük gettolarda bile barınamaz hale gelecektik. Kıbrıs'ta barış 1974 Barış Harekatı sayesinde tesis etmiştir. Bunu inkar etmek Kıbrıs Türkü'ne zarar vermekten başka bir anlam ifade etmez" ifadesini kullandı.

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner açıklamasında şunları da kaydetti:

"Sayın Akıncı'nın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı gerek iç gerekse dış siyasete yönelik bir takım oyunlar peşinde olduğu açıktır. Ama, halkın genelini, ülkenin kaderini ilgilendiren konuların asla siyasete malzeme yapılmaması gerektiği de nettir. Sayın Akıncı kendi ideolojik saplantıları ve siyasi hesapları dolayısı ile Türkiye-KKTC ilişkilerine zarar verici bir tutum izleyemez. Kimsenin Kıbrıs Türkü'nün adadaki egemen varlığının devamı ile ilgili konularda aklına geleni konuşamaz. Konuşursa hata yapar. Sayın Akıncı, Kıbrıs'ta 1974 Barış Harekatı sonucu Türk kanı akmasının durduğunu inkar etmemelidir. Sayın Akıncı'nın Barış Harekatı'nın adına saldırması ve bunu kan dökmek için yapılan bir savaş noktasına indirgemeye çalışması asla kabul edilemez. Nato Genel Sekreteri Stoltenberg bile yaptığı açıklamada "hiçbir NATO müttefiki Türkiye kadar terör saldırılarından sıkıntı çekmedi, hiçbir NATO müttefiki bu kadar çok mülteciye ev sahipliği yapmadı ve hiçbiri Ortadoğu'daki şiddet olaylarına bu kadar maruz kalmadı '' demiştir. Sayın Akıncı'nın NATO Genel Sekreteri'nin söylediklerini ifade etmekten bile çekinmesi üzücüdür. Türkiye, Suriye'de başına musallat edilmeye çalışılan terörü Barış Pınarı askeri harekatı ile yok edip bölgeye barış ve istikrar getirmeye çalışırken Sayın Akıncı'nın harekatın terör örgütlerine yönelik olduğunu göz ardı etmesi ve Türkiye'yi suçlayıcı bir açıklama yapması doğu değildir. Ulusal Birlik Partisi olarak Sayın Akıncı'nın bu yanlış tutumu karşısında asla sessiz kalmayacak, Türkiye ile ilişkilerimizin zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Mehmetçiğimize Suriye'de üstün başarılar diler, Allah Türkiye'mizin, ordumuzun yar ve yardımcısı olsun deriz."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.