İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Afrin'den bu yana Akıncı'da ne değişti!

Afrin'den bu yana Akıncı'da ne değişti!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı için üstelik "yoğun ısrarlar" üzerine diyerek yaptığı açıklamaya ülkemizde sadece Sendikal Platform sahip çıkarken hem Türkiye'de hem KKTC'de kınandı...

Yayın Tarihi: 14/10/19 11:32
okuma süresi: 4 dak.
Afrin'den bu yana Akıncı'da ne değişti!
A- A A+
Kıbrıs Postası

Cumhurbaşkanını "yalnız" bırakan Barış Pınarı açıklaması, daha önce Afrin Harekatı'nı "terörle mücadele" kapsamında değerlendirerek destek veren Akıncı'da neyin değiştiği sorusunu gündeme getirdi.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın söylemlerini "hadsizlik" olarak niteledi.

Erdoğan, "Açık ve net söylüyorum hadsizliktir haddini bilmemektir. Dünya'da KKTC'nin devlet olma mücadelesini bizden başka veren var mı? Yok.Öyle bir yere savruluyor ki... Haddini bilmesi lazım, kendini bilmesi lazım. Oturduğu makam kendi gücü ile elde edilmiş bir makam değil Türkiye Cumhuriyeti'nin mücadelesi ile kazanılmıştır.İnanıyorum ki KKTC halkı gereken dersi verecektir" ifadelerini kullandı.

"TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklamaları Boğaz Şehitliği'nde koyun koyuna yatan Mücahit ve Mehmetçiklerimizin kemiklerini sızlatmıştır" derken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Akıncı'nın ifadelerini 'saygısızlık' olarak niteledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Akıncı yakın tarihi okusun, bilmediklerini büyüklerinden öğrensin" derken MHP'nin TBMM Grup Başkanvekili "Akıncı bulunduğu makamı terk etmeli" diye konuştu.

"Akıncı'nın söyledikleri Kıbrıs Türk halkının görüşü değildir" diyen UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar ise, Parti Meclisi'ni bugün olağanüstü toplantıya çağırdı ve toplantının "Cumhurbaşkanının son açıklamalarının neden olduğu sıkıntıları ve tepkileri görüşmek üzere" yapılacağını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay ise, Cumhurbaşkanının söylemlerine ilişkin, "Akıncı da dahil Kıbrıs müzakere süreçlerinde gelmiş geçmiş her Cumhurbaşkanının dilinden düşürmediği kelime "güvenlik' değil midir? Akıncı'nın son açıklamaları son derece talihsiz" açıklaması yaptı.

AFRİN:

  • "Türkiye sınır güvenliği açısından başlattığı Afrin Harekatı, Türkiye'ye tehdit oluşturan terör örgütleriyle birlikte ordu oluşturma yönünde attığı adımların etkili olduğu görülmektedir"
  • "Gelecekte büyük acıların yaşanmaması için Türkiye'nin tedbir alma hakkının olduğunu görmezden gelemeyiz"
  • "Türkiye'nin önemli bir bölge gücü olarak bu hedeflere varma konusunda, tüm zorlukların üstesinden gelebilecek yetenekte olduğuna inanıyorum"

BARIŞ PINARI

  • "Bazen sessiz kalmak söyleyecek sözünüz olmadığından değildir. Bazen durumlar o kadar karmaşıktır ki…"
  • "Türkiye ile Suriye arasında en erken zamanda ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin büyük yararı olacaktır"
  • "Türkiye'nin Mısır dâhil diğer bölge ülkeleriyle bozulan ilişkilerinin de düzeldiğini görmek en büyük dileğimdir. AB ile kavgalı değil işbirliği içinde bir Türkiye herkes için daha iyi olacaktır"
  • "Daha önce de söyledim: 74'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir"
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.