İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bazı K-PET bayileri ALPET ürünleri satmayı reddetti

Bazı K-PET bayileri ALPET ürünleri satmayı reddetti

Dev-İş'e bağlı Petrol-İş sendikasının K-PET'te devam eden grevi nedeniyle K PET yönetimi bayilere akaryakıt tedarik sağlanmasının aksamaması için Alpetten alıp bayilerine akaryakıt vermeye devam ediyor. Bazı K-PET istasyonları K-PET logosu altında ALPET ürünü satmayı reddedip, kepenk indirme kararı aldı, bazıları ise kabul etti.

Yayın Tarihi: 16/11/19 19:13
okuma süresi: 3 dak.
Bazı K-PET bayileri ALPET ürünleri satmayı reddetti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Dev-İş'e bağlı Petrol-İş sendikasının K-PET'le olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi nedeniyle başlatılan süresiz grev devam ediyor.

Stokları tükenmek üzere olan bayilere akaryakıt sağlayabileceğini açıklayan Altınbaş Holding'e ait ALPET, "grev kırıcılıkla" suçlanıyor.
ALPET'ten petrol ürünü almayı reddeden bayilerden biri, Mağusa'daki "Darkot Petrol."

Darkot Petrol, bu kararını "Siz değerli müşterilerimize K-PET dışında başka akaryakıt verip de yanıltacağımıza, dürüstlük ilkemiz gereği kapatmayı tercih ettik" yazılı bir pankartı istasyonun girişine asarak duyurdu.

Petrol-İş Başkanı: "Konu pazartesi Melis'e taşınacak"

Grevdeki son duruma ilişkin Kıbrıs Postası'na konuşan Petrol-İş yetkilisi, pazartesi günü konunun Meclis'e taşınacağını, K-PET üzerinde devletin yüzde 10'luk pay sahibi olduğunu ve grev kırıcılığa çanak tutulmayacağını ifade etti, şirket ile yeni bir görüşme yapmadıklarını kaydetti.

Benzinciler Birliği Başkanı: "Uzlaşacaklarını düşünüyorum"

Öte yandan Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal ise grevle ilgili iki tarafın birbirinden çok da uzak olmadığını iddia ederek, "pazartesi gününe kadar uzlaşacaklarını düşünüyorum" dedi.
Benzinciler Birliği olarak 'bir taraf olmadıklarını' ifade ede Çağdal, "K-PET ile sendika arasındaki pürüzlerin çözülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

K-PET'in ALPET ile bir anlaşma yaptığını duyduklarını kaydeden Çağdal, "ALPET, K-PET bayilerine akaryakıt tedarikinde bulunuyor. Geçmişte de böyle şeyler olmuş ve iki şirket birbirine destek olmuştu" ifadelerinde bulundu.

Ne olmuştu?

Grevin nedenlerine ilişkin bilgiler veren Petrol-İş, toplu iş sözleşmesinin 2018 yılında sona erdiğini, şirketin devrinin gerçekleştiği 2011 yılından bu yana istihdam yapılmadığını, istihdam taleplerinin şirket tarafından geri çevrildiğini, mevcut şartlarda personel almayacağını açıkladığını kaydetti.

Şirketin "Göç Yasası'na göre" personel alımına gitmek istediğini kaydeden yetkili, sendikanın maaşlarda yüzde 20'lik kesintiyi dahil kabul ettiğini, bunun karşılığında bayram harçlıklarında artış taleplerinin dahil reddedildiğini ifade ederek, "Şirket 10 ayda 25 trilyon kara geçti. Şuan grev nedeniyle yaşadığı zarar ise 30 yıla bedel. Sendikayı bitirmek için her şeyi göze almış durumdalar" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.