İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Çocuklar kötü, baba suskun

Çocuklar kötü, baba suskun

Küfür ve hakaretlerde hızını alamayan ELAM, protestolarını daha da ileriye taşıyarak önceki gün KKTC'nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında bayrak yakmakla kalmadı, dün de yaptığı açıklama ile övündü ve tehdit etti... Özersay, ise yaptığı yeni bir açıklama ile Kıbrıs Rum siyasi partilerinin ve Rum liderinin suskunluğuna dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 18/11/19 11:10
okuma süresi: 6 dak.
Çocuklar kötü, baba suskun
A- A A+

Birleşmiş Milletler temsilcisi Berlin buluşması öncesinde Kıbrıs'ta liderlerle görüşürken, Rum tarafında önceki gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü bahanesiyle KKTC bayrakları yakıldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde özellikle dün Lefkoşa'da yapılan çeşitli etkinliklerle, KKTC'nin kuruluşu protesto edildi.Aşırı sağcı ELAM örgütü ile sol kanatta yer alan siyasi parti AKEL, dün Türk düşmanlığı çerçevesinde buluştu.

Fileleftheros gazetesi üç ayrı kınama etkinliğinin yapıldığı Lefkoşa'da Okullar Bölgesi'nde Rum öğrenci birliklerinin gösteri düzenlediğini yazdı.Ledra Caddesi'nde EFEM ve Ledra Palace kapısında ise ELAM örgütü benzer protesto gösterileri yaptı.Özellikle ELAM'ın gösterilerinde Kıbrıs Türklerine yönelik ağır hakaretler dile getirildi.Ellerinde Yunan bayrakları ile ve askeri disiplin içerisinde yağmura rağmen gösteriye katılan ELAM mensuplaştırdıklarıpankartlarla Türk düşmanlığı sergiledi.

Küfür ve hakaretlerde hızını alamayan ELAM mensupları protestolarını daha da ileriye taşıyarak KKTC bayrağı yaktı. Gösterilerde ELAM mensupları önceden yanıcı madde döktükleri KKTC bayraklarını sloganlar eşliğinde ateşe verdi.

ELAM, ÖZERSAY'I ÖRNEKLEYEREK ÖVÜNDÜ

Güney Kıbrıs'ta, KKTC bayrağı yakan ELAM partisi, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ı hedef alan bir açıklama yaptı.

ELAM'ın resmi sitesinden yayınlanan açıklamada "İşgal makamlarından ve özellikle de Kudret Özersay'dan Hareketimizi şereflendiren bir ifade daha geldi.Özersay, sahte devleti kınama yürüyüşünde işgal paçavrasını yaktıkları için ELAM üyelerine karşı gerekli önlemlerin alınmasını istiyor ayrıca konu hakkında Birleşmiş Milletler ile istişarelerde bulunmak istiyor. ELAM bir kez daha işgal makamlarının hedefinde bulunuyor ve bu adada Türkiye ile buradaki kuklalarının yegâne sorununu teşkil ettiğini ortaya koyuyor. Yıllardır hükümetlerin ve siyasi partilerin başaramadıkları şeyi ELAM bu ülkenin siyasi sahnesindeki birkaç yıllık varlığıyla başarmıştır.

İşgalcilerin yegane sorunu olmamız bizim için şereftir! Bu topraklarda hala işgalcilere karşı duran ve onlara boyun eğmeyen Helenler olduğu hususundaki net mesajı her Özersay'a gönderiyoruz. Asla "iyi çocuk" olmayacaklar hala mevcuttur çünkü tahammül etmemek için onurlu olmayı öğrendiler! ELAMlıların ne işgal kumaşına/bezine ne de işgalcinin herhangi bir simgesine saygı duymayacağını akıllarında iyice tutsunlar!" ifadeleri yer aldı.

ÖZERSAY, BM İLE İSTİŞARE EDECEĞİZ DEMİŞTİ

Kudret Özersay söz konusu yakma olayı ardından önceki gün, Birleşmiş Milletler ile de istişare ederek görüntülerden kimlik tespiti yapıp gereken tedbiri alacaklarını ifade ederek "Kendinden farklı olanın bayrak ve benzeri sembollerine ve değerlerine saygı duymayanlar medeniyetten nasibini almamış olanlardır" açıklaması yapmıştı.

"RUM YÖNETİMİ VE YUNANİSTAN'IN SORUMLULUĞU VAR"

TC Dışişleri, Güney Kıbrıs'ta yakılan KKTC bayrağı hakkında açıklama yaptı. Bakanlık "TC Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs'ta yakılan KKTC bayrağı ile ilgili resmi açıklama yaparak olayı kınadı ve "Rum yönetimi ve Yunanistan'ın da sorumluluğu var" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs'ta yakılan KKTC bayrağı ile ilgili resmi açıklama yaptı. KKTC'nin 36. kuruluş yıldönümünde Kıbrıs Rum tarafında, KKTC bayrağı yakılmasını kınadıkları ve KKTC makamlarının bu konudaki açıklamalarına tam destek verdikleri belirtilen açıklamada, "Kıbrıs Rum yetkililerden bu nefret eylemini kınayan hiçbir açıklama yapılmamış ve faillerinin soruşturulmamış olması bu eylemin resmi olarak desteklendiğine de işaret etmektedir" ifadelerine yer verildi.

"RUM YÖNETİMİ VE YUNANİSTAN'IN DA SORUMLULUĞU VAR"

Olayda, Kıbrıs Türklerine yönelik nefreti körükleyen açıklamalar yapan Kıbrıs Rum Yönetiminin ve ayrıca, Yunan makamlarının da sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: "Bu koşullarda uluslararası toplumdan, Kıbrıs Rum tarafını ve Yunanistan'ı, BM Genel Sekreteri'nin son raporunda da işaret edilen, Ada'daki gerginlik ortamını daha da kötüleştiren söylemlerden kaçınmaya davet etmesini bekliyoruz"

ÖZERSAY'DAN ANASTASİADES'E ÇAĞRI! "BU SUSKUNLUĞUNUZ HAYRA ALAMET DEĞİL"

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ELAM'ın kendisini hedef alan açıklamasına sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Bayrağımızın yakılması ve ertesinde Dışişleri Bakanlığı olarak göstermiş olduğumuz tepkiye cevaben ELAM'dan gelen cüretkâr açıklama kadar, Kıbrıs Rum siyasi partilerinin ve Rum liderinin suskunluğu dikkat çekicidir. Kıbrıs Türklerini hedef alan bu tür hareketlerin suskun kalınarak onaylanmasıdır aslında asıl tehlikeli olan. Özellikle SayınAnastasiades Bu olaylar karşısında bunları kınayan doğru bulmadığını söyleyen bir açıklama yapmadıkça ve şiddeti teşvik eden bu tür davranışlara karşı tedbir almadıkça Kıbrıs'ta mevcut güvensizlik derinleşir. Sayın Anastasiades'i sorumluluğunun bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum. Bu suskunluk hayra alamet değil."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.