İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Toros: "İnsan ticareti sorunu eğitim sektörüyle ilişkili"

Toros: "İnsan ticareti sorunu eğitim sektörüyle ilişkili"

İnsan ticareti sorununun eğitim sektörüyle ilişkisi olduğunu savunan CTP Milletvekili Toros, Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda ve kayıt dışı çalışma anlamında ne gibi önlemler aldığını sorguladı.

Yayın Tarihi: 21/11/19 12:32
Güncelleme Tarihi: 21/11/19 15:43
okuma süresi: 2 dak.
Toros: "İnsan ticareti sorunu eğitim sektörüyle ilişkili"
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nde ilk olarak 1 milyar 18 milyon 182 bin 400 TL’lik Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesi ele alındı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, eğitimin şahsen ilgi duyduğu bir alan olduğunu dile getirdi.

Bu konuda şahsi tespitlerini paylaşmak istediğini söyleyen Toros, öncelikle devlet okullarındaki öğrenci profiline değindi. Devlet okullarında farklı ülkelerden farklı etnik kökenlerden bir öğrenci profili olduğunu söyleyen Toros, ilkokullarda Türkçe konuşan öğrenci sayısının gittikçe azaldığını dile getirdi. Toros bu konuyla ilgili Bakanlığın ne gibi projeleri olduğunu sordu.

“EĞİTİM STANDARTLARINI YÜKSELTMEK İÇİN NELER YAPILDI?”

İlkokullarda öğrenci sayısının standartların oldukça üzerinde olduğunu anlatan Toros, bakanlık yetkililerine eğitim standartlarını yükseltmek için neler yapıldığını sordu.

Yükseköğretim konusunda başta Türkiye olmak üzere yakın coğrafyada gittikçe artan bir rekabet ortamı oluştuğunu dile getiren Toros, ülkedeki öğrenci kayıtlarında son 3 yıldır istikrarlı bir düşüş yaşandığını söyledi.

“İNSAN TİCARETİ SORUNUNUN EĞİTİM SEKTÖRÜYLE İLİŞKİSİ VAR”

Öğrenci dostu bir çevre yaratılmasının önemine işaret eden Toros, eğitimde rekabet için çeşitlilik konusuna önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Akreditasyon sorunlarının çözülmesine ihtiyaç olduğunu belirten Toros, bu konuda ne gibi adımlar atılmasının planlandığını sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.