TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Aydınlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Aydınlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Aralarında Baskın Oran, Oya Baydar, Ferhat Tunç, Hasan Cemal gibi isimlerin yer aldığı bir grup aydın, sanatçı ve gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'hakaret' ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yayın Tarihi: 27/02/18 18:56
okuma süresi: 3 dak.
Aydınlardan Erdoğan hakkında suç duyurusu
A- A A+

Akademisyen, gazeteci ve sanatçılardan oluşan bir grup aydın, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun gerekçesinde Erdoğan'ın kendilerine 'hain', 'ahlaksız', 'adi' gibi sıfatlarla hakaret etmesi gösterildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Afrin harekatına ilişkin, yurttaş ve seçmen sorumluluğumuzla Parlamentodaki bütün milletvekillerine 170 imzalı bir mektup göndermiş, bu harekatın ülkemiz ve halkımız için vahim sonuçları olacağını düşündüğümüzü ifade ederek, sorunların diyalogla, barış içinde çözülmesi dileğimizi iletmiştik. Ardından, Sayın Erdoğan'ın Çorum Parti konuşmasında ağır hakaretlerle başlattığı linç kampanyasının hedefi haline getirildik.

Aradan geçen sürede, o mektupta dile getirdiğimiz kaygılar ne yazık ki doğrulandı. Sınırlı kalacağı ifade edilmiş harekât, bizzat Cumhurbaşkanı'nın "Afrin'de fetih" ifadeleriyle, "sefer görev emri" hatırlatmalarıyla, müdahalenin ne kadar gerekiyorsa o kadar süreceği açıklamalarıyla genişledi ve ülkemiz Ortadoğu'da sonu belirsiz savaşın ortağı haline getirildi.

'YARGININ GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ'

Rütbesi, sıfatı, konumu ne olursa olsun, hiç kimsenin kimseye hakaret etmeye ve konumundan yararlanarak hedef göstermeye hakkı olmadığını bir hukuksal ve ahlâki ilke olarak kayda geçirmek, yurttaşlık ve kişilik haklarımızı savunmak için buradayız.

Bir süre önce, bizleri kitleler önünde "hain, ahlaksız, adi, soytarı" gibi sıfatlarla aşağılayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz, yargının görevini yerine getirmesini bekliyoruz.

ORTAK DİLEKÇE İLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN İSİMLER

Ayşe Erzan Silier, Ayşegül Akış (Devecioğlu), Burhan Sönmez, F. Nesteren Davutoğlu, Ferhat Tunç, Gencay Gürsoy, Hacer Ansal, M. Cengiz Arın, O. Gürhan Ertür, Oya Engin (Baydar).

AVUKATLARI ARACILIĞIYLA BAŞVURUDA BULUNANLAR

Hasan Cemal ve A. Taner Akçam

28.01.2018 TARİHİNED SUÇ DUYURUSUNDA BULUNANLAR

Baskın Oran ve Şanar Yurdatapan."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.