TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Uyuyakalan pilotlar var

Uyuyakalan pilotlar var

İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen ilk pilot olan Hava-Sen Genel Başkanı İskender Çarkçı, fazla mesai nedeniyle uçuş güvenliğinin tehlikeye düştüğünü, büyük uçak kazalarına yol açabileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 19/03/18 17:53
okuma süresi: 2 dak.
Uyuyakalan pilotlar var
A- A A+
Havacılık sektöründe yeni sendika olan, Hava-Sen'in genel başkanı 25 yıllık THY Kaptan Pilotu İskender Çarkçı, KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'ya konuştu.

"Toplu iş sözleşmesinde bize tanınan haklar birer birer geri alındı"diyen Çarkçı, uçuş görevlileri olarak fazla mesai nedeniyle uçuş güvenliğinin tehlikeye düşeceğini belirtti.

Fazla mesaiye yol açan yönergeye tepki gösteren Çarkçı, "6 gün mesai yapan kişi yedinci gün istirahat etmek durumundaydı. Daha sonra sivil havacılık yeni yönerge getirdi. Bu yönergede aralıksız 144 saat mesai verilebilir diyor, bu da 12 güne denk geliyor, demek 12 gün arka arkaya bize mesai yaptırılabiliyor"dedi.

"BİZ İNSANIZ..."

Şu anda çift mesainin standart hale geldiğini belirten Çarkçı, önceden aynı gün içerisinde iki defa mesai açılmadığını, şimdi ise, peş peşe gece dinlenmeden uçuşa gidildiğini belirtti.

"Daha geçen birkaç ay önce havada bir kaptan bayıldı; kamülatif yorgunluktan, bunlar yaşandı. Bu gibi şeyler ürkütücü" ifadelerini kullanan Çarkçı, şunları söyledi:

"Biz insanız, et, kemik ve sinirden oluşuyoruz. Bu kadar yoğun tempo içinde bedenen ve ruhen çökmeye doğru gidiyoruz. Bu patlama noktasına geliyor. Havada bayılan oluyor, sinir krizi geçiren oluyor. Yorgunluktan dolayı. Bunların sonucu hep uçuş emniyetine doğru gidiyor. Uçuş emniyetinin ihlal edilmesine doğru gidiyor. Son yaklaşmaya girmiş, uyuklayan bir pilot düşünebiliyor musunuz? İnişe gelmiş ama uyukluyor..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.