TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Dünya medyasından Erdoğan'a övgü

Dünya medyasından Erdoğan'a övgü

İsrail zulmüne Türkiye'nin sert çıkışı ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Dünya basınındaki yorumlarda "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman ülkeleri birleşmeye ve İsrail ile yüzleşmeye çağırdı" denildi

Yayın Tarihi: 20/05/18 08:49
okuma süresi: 3 dak.
Dünya medyasından Erdoğan'a övgü
A- A A+
İsrail zulmüne Türkiye'nin sert çıkışı ve TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

İsrail merkezli Haaretz, Erdoğan'ın "İsrail yönetimi Nazilerin yöntemlerini Filistinlilere karşı kullanıyor" açıklamasını başlıkta kullandı.

İngilz Reuters ajansı Erdoğan'ın, dünyayı İsrail'e "münasip bir yanıt vermeye ABD'yle birlikte elçiliklerini Kudüs'e taşıyan ülkelere ekonomik yaptırım uygulamaya çağırmasını" duyurdu ve Kudüs için "uluslararası barış gücü" çağrısı yapıldığını aktardı.

Fransa basınından Le Figaro, İsrail'e verilmesi gereken cevabı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'na taşıyacağını vurguladı.

ABD merkezli New York Times Erdoğan'ın bir yandan İslam İşbirliği Teşkilatı'nı İstanbul'da acil toplantıya çağırdığını bir yandan da İsrail'e karşı miting düzenlediğini aktardı.

Almanya'dan Detusche Welle, Erdoğan'ın "Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Tüm insanlık da sınıfta kalmıştır" sözlerini alıntıladı.

Katar merkezli El Cezire, "Erdoğan Müslüman ülkeleri birleşmeye ve İsrail ile yüzleşmeye çağırdı" başlığını attı.

Pakistan'dan ARYNews televizyonu "Erdoğan Müslüman dünyasını İsrail zulmüne karşı Filistinlilere destek olmaya çağırdı" dedi.
Çin haber ajansı Xinhua, "Onlarca Filistinlinin öldürülmesi, İstanbul'da dev mitingle protesto edildi" dedi.

Rusya merkezli Russia Today ise, İstanbul'dan elçiliklerini Kudüs'e taşıyan ülkelere karşı ortak tepki talebi çıktı" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİRİZ"

Filistin'in BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Khraishi, Türkiye'nin Filistin sorununa ilişkin girişimlerine övgüde bulunarak, "Türkiye'ye gösterdiği çabalardan dolayı ziyadesiyle müteşekkiriz" dedi.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin düzenlediği Filistin özel oturumunda ülkelerin İsrail'e karşı tavrına övgüde bulunan Khraishi, "Ülkelerin büyük çoğunluğu İsrail'in Filistinlilere uyguladığı terörü kınadı" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.