TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

"Fatih" Akdeniz'e iniyor…

"Fatih" Akdeniz'e iniyor…

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sondaj Gemisini Akdeniz'e Uğurlama Töreni'nde konuşarak, "Sondaj gemimize güçlü mirasımızı yaşatması ve yeni dönemi başlatması için 'Fatih' ismini koyduk" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 31/05/18 17:36
okuma süresi: 3 dak.
"Fatih" Akdeniz'e iniyor…
A- A A+
"Sondaj Gemisini Akdeniz'e Uğurlama Töreni" Dilovası Beldeport Limanı'nda düzenlendi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji tarihinde yeni bir milada tanık olduklarını, 1970'lerde başlayan deniz sondajcılığı hayalinin yerli ekipman ve insan kaynaksızlığı nedeniyle eksik kaldığını, fakat bugün bu alandaki yerli dönüşümün karşılığını aldıklarını ifade etti. Albayrak, "Tarihi bir gün olarak kayda geçiyor. Tıpkı hepinizin malumu nükleer de olduğu gibi, bugün bu alanda da önemli bir hayali ete kemiğe büründürdüğümüz, tarihi birçok ilki gerçekleştirdiğimiz gibi AK Parti olarak mutluyuz" dedi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Berat Albayrak, sondaj operasyonlarının yönetiminin de ağırlıklı olarak Türk mühendisleri tarafından yürütüleceğinin altını çizdi.

SONDAJ GEMİSİNİN ADI "FATİH"

Sondaj gemisinde güçlü mirası yaşatması ve yeni dönemi başlatması için 'Fatih' ismini koyduklarını söyleyen Albayrak, "Fatih'i bugün Antalya'ya yolcu edeceğiz. Rabbim bizleri hedeflerimiz doğrultusunda mahçup etmesin. Milli enerji ve maden politikasını açıklarken, çok daha aktif olacağımız ilan etmiştik. Geçtiğimiz hafta Hakkari Çukurca'daydık. Sınırın hemen sıfır noktasında yeni bir süreci başlattık. İlk kulemiz faaliyete geçti, Hakkari Şemdinli'den uçakla ve gravite veri toplama ile birlikte sadece onunla kalmayacağız, tüm süreci daha etkin bir şekilde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HEDEFLERİ BÜYÜK OLAN BİR ÜLKE"

Büyük hedeflere yürürken, dünyanın tüm bu tür alanlarında en son teknolojiyi, en modern teknikleri kullanacağımız ifade ettik, bugün kullanılan kullanılan tüm ekipmanları yerli olarak imal edeceğiz" diyen Bakan Albayrak, Türkiye'nin hedefleri büyük olan bir ülke ve tarihinden aldığı bir mirası olduğunu anlatarak, "Bizim tarihimizde hangi alanda mücadele ediyorsak, şampiyonluğa oynamışızdır" diye söyledi.

BAKAN ALBAYRAK'TAN 2'İNCİ GEMİ MÜJDESİ

Öte yandan Albayrak, "2,600 metre derinliğinde Antalya açıklarındaki ilk sondajı bu yaz yapmak üzere Fatih'i uğurluyoruz. Karadeniz için ikinci gemimizi de bu yıl içinde TPAO'nun portföyüne katıp denizlerimizi arayacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.