TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs gazilerinin yarısından çoğu halâ hayatta

Kıbrıs gazilerinin yarısından çoğu halâ hayatta

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Türkiye Muharip Gaziler Derneği, hayatta olan Kıbrıs gazilerinin 27 bin 800 civarında olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 10/06/18 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs gazilerinin yarısından çoğu halâ hayatta
A- A A+

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Derneğin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin 20 Temmuz 1974'te başlattığı 35 bin ile 40 bin civarında askerin katıldığı Kıbrıs Barış Harekatı'na katılıp gazi olanların yarısı hayata gözlerini yumdu.

Türkiye'nin 20 Temmuz 1974'te 35 bin ile 40 bin civarındaki askeri ile Kıbrıs'ın kuzeyine başlattığı "Kıbrıs Barış Harekatı"na katılan askerlerden 415 Kara, 65 Deniz, 5 Hava, 13 Jandarma olmak üzere toplam: 498 şehit ve 1.200 yaralı verdi. Kıbrıs Türk tarafı ise, 70 mücahit ölü, 270 sivil ölü, 1,000 yaralı. Kıbrıs Türkleri genel olarak 1672 şehit ve binlerce yaralı verdi. Rumlar ve Yunanlılar ise 4 bin ölü, 12.000 yaralı verdi.

TÜMGAZİDER: "Hayatta olan Kıbrıs Gazileri '27 800' civarında"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER)'nin Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılıp gazi olanların, neredeyse yarısının hayata gözlerini yumduğu anlaşılıyor. TÜMGAZİDER, şu anda hayatta olan Kıbrıs Gazileri sayısının'27 bin 800' kişi civarında olduğunu ifade etti.

"Kıbrıs'ın tamamı alınabilirdi"

Öte yandan, 1974 yılında Başbakan Bülent Ecevit döneminde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nda Kıbrıs'ın tamamının alınabileceğini söyleyen TÜMGAZİDER kurucu şube başkanlığını yapan, "En Yaşlı Kıbrıs Gazisi" unvanını taşıyan, aynı zamanda Kore gazisi 95 yaşındaki emekli Hakim Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye medyasına açıklama yaparak,"Hata ettiler. Lefkoşa'yı hemen hemen boşaltmışlardı. Hava meydanı da bizim elimizdeydi. Orada yanlış bir hesap oldu. Sadece tapusunu alıyormuşuz gibi o kısmı aldığımız zaman o bizde kalacakmış gibi bir algı oluştu. Halbuki çoğunu al pazarlıkta verirsen ver. Elin güçlü olsun. Asker, asker olarak siyasetçiler kadar politikadan anlamaz. Asker ne emir verilirse onu yapar" ifadelerini kullandı.

Her gün 1 Kıbrıs gazisi ebediyete uğurlanıyor

Öte yandan, Türkiye medyasına yansıyan haberlere göre otalama her gün bir Kıbrıs gazisinin vefat haberi geliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.