TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

İstanbul'daki "Kıbrıs Evi" ziyaretçilerini bekliyor

İstanbul’daki “Kıbrıs Evi” ziyaretçilerini bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür AŞ yönetimindeki müzeler, Kurban Bayramı tatilinde kentte kalanlar için kapılarını açık tutacak.

Yayın Tarihi: 15/08/18 16:30
okuma süresi: 2 dak.
İstanbul’daki “Kıbrıs Evi” ziyaretçilerini bekliyor
A- A A+

Topkapı Kültür Parkı'nda kurulan Türk Dünyası Kültür Mahallesi KKTC'nin de aralarında bulunduğu kültür evlerinden oluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür AŞ yönetimindeki müzeler, Kurban Bayramı tatilinde kentte kalanlar için kapılarını açık tutacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ'ye bağlı Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi Kurban Bayramı'nda da ziyarete açık olacak.

Yerebatan Sarnıcı bayramın birinci günü 13.00-18.30, diğer günler ise 09.00-18.30 saatleri arasında, Şerefiye Sarnıcı bayramın birinci günü 13.00-19.00, diğer günler ise 10.00 - 19.00 saatleri arası, Miniatürk bayram boyunca 09.00-19.00 saatleri arasında, Panorama 1453 Tarih Müzesi birinci gün 13.00 - 18.00 diğer günler 09.00 - 18.00 saatleri arası, Türk Dünyası Kültür Mahallesi sadece bayramın birinci günü kapalı, diğer günleri ise 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. "Kıbrıs Evi" ziyaretçilerini bekliyor.

Topkapı Kültür Parkı'nda kurulan Türk Dünyası Kültür Mahallesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, R.F. Tataristan, ve Başkortostan'a ait kültür evlerinden oluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Türk Cumhuriyetleri'ne tahsis ettiği evlerde ülkelere özgü kültürel ögeleri görebilmek mümkün. Mahallede ayrıca Orta Asya kültürüne ait üç çadır bulunuyor. Alan içerisinde ayrıca, Moğolistan'daki Orhun kitabelerinin, Kazakistan'daki Hoca Ahmet Yesevî Türbesi'nin, Azerbaycan'daki Kız Kalesi'nin ve Kırgızistan'daki Burana Kulesi'nin maketleri, Kırgız ve Kazak çadırları, Hoca Ahmet Yesevi Otağı, Turkuaz Hediyelik Eşya ve Türk Dünyası Restoranı bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.