TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

74'ten beri devlete katkısıyla biliniyor

74'ten beri devlete katkısıyla biliniyor

Malatya'da memur emeklisi Nizamettin Çiçekli, aylığının bir kısmını ekonomiye destek için devlete bağışladı ve geçmişte Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yine devlete bağışta bulunduğunu anımsattı.

Yayın Tarihi: 19/08/18 15:32
okuma süresi: 3 dak.
74'ten beri devlete katkısıyla biliniyor
A- A A+
Malatya'da memur emeklisi Nizamettin Çiçekli, aylığının bir kısmını ekonomiye destek için devlete bağışladı. Malatya'nın Battalgazi ilçesi İskender Mahallesi'nde yaşayan evli ve 7 çocuk babası 72 yaşındaki emekli Nizamettin Çiçekli, piyasalara yapılan spekülatif atağa karşı ülkesine destek olmak istedi. Aylığını bankadan çeken Çiçekli, bin lirasını Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü veznesine giderek hazine hesabına yatırdı. Hazineye bin lira bağışta bulunan 72 yaşındaki emekli devlet memuru Çiçekli, yaptığı açıklamada, devletini sevdiğini söyledi.

Kıbrıs Harekâtı sırasında da bağışta bulunmuş

Döviz kurlarında yaşanan artış nedeniyle devletin zor durumda olduğunu düşündüğünü ve devlete bağış yapmaya karar verdiğini aktaran Çiçekli, "Devletimi seviyorum. Devletim zor durumda olmazsa benin verdiğimin 3-5 katını bana vereceğinden eminim. İçimden geldi, elimden geleni bağışladım. Çok bir şey bağışlamadım. Ateşi söndürmek için su taşıyan karınca misali. Devletimiz yanında olduğumuzun farkında olsun." diye konuştu.

Geçmişte Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yine devlete bağışta bulunduğunu anımsatan Çiçekli, şöyle devam etti: "O zaman maaşımın yarısını Türk Hava Kuvvetlerine bağışlamıştım. Ben ülkemi seviyorum. Paranın fazla bir değeri yok, ülke olmadıktan sonra paranın ne değeri var. Para neye yarar? Suriyeliler geldi, gözümüzün önünde. Bizi o duruma düşürmeye çalışıyorlar. Elhamdülillah Recep Bey başımızda olduğu sürece böyle bir şey söz konusu olmaz. Bin lira verdim, çok bir şey değil. Vatan sevgisinin yanında hiç bir şey değil." Çiçekli, 40 yıllık çalışmasıyla aldığı evi oturması için çocuğuna verdiğini, kendisinin ise kirada oturduğunu belirterek, devlete bağış yaptığı için mutlu olduğunu sözlerine ekledi. Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne 15 Ağustos'ta Çiçekli tarafından verilen dilekçede, "Devlet zor durumda olduğu için hazineye gelir kaydedilmek üzere bin Türk lirası tutarın alınması için gereğini arz ederim." ifadeleri yer aldı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.