TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

"Kıbrıs'ta oldubittiye müsaade etmeyiz"

"Kıbrıs'ta oldubittiye müsaade etmeyiz"

T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda bilgi veren Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Akdeniz'deki sorunların barış ve dostluktan yana bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 19/01/19 16:17
okuma süresi: 5 dak.
"Kıbrıs'ta oldubittiye müsaade etmeyiz"
A- A A+
T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda bilgi veren Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Akdeniz'deki sorunların barış ve dostluktan yana bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirtti ve "Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade etmeyeceğiz. Doğu Akdeniz'deki tek yanlı hidrokarbon faaliyetlerine izin vermeyeceğimizi, bölgede Türkiye ve KKTC'nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını her vesileyle dile getiriyoruz. Bu konudaki gelişmelerin takipçisiyiz." açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2018'in başından bugüne kadar 74'ü sözde lider kadroda toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca 2018 içinde ve yıl sonundan itibaren bugüne kadar geçen sürede meydana gelen olaylarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta düzenlenen toplantıda bilgi veren Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini söyledi. Suriye ve Irak'ta yuvalanan terör örgütlerinin eylemleri nedeniyle 24 Temmuz 2015'ten itibaren yurt içinde ve sınır ötesinde geniş çaplı operasyonlar başlatıldığını hatırlatan Aktop, bu operasyonlarla Mehmetçik'in "girilemez" denilen yerlere girdiğini, "ulaşılamaz" denilen yerlere de ulaştığını vurguladı. Aktop, 2018'in başından bugüne kadar 74'ü sözde lider kadroda (12'si kırmızı, 3'ü mavi, 6'sı yeşil, 8'i turuncu, 45'i gri kategoride) toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Aktop, bunların bin 801'inin ölü, 186'sının yaralı ele geçirildiğini, 334'ünün teslim olduğunu, 121'inin yakalandığını kaydetti. Aktop, operasyonlarda çeşitli çap ve modelde toplam bin 417 silah, bin 194 çeşitli çapta ağır silah, yaklaşık 441 bin hafif silah mühimmatı, 150 mayın, 20 ton patlayıcı madde ile bin 725 el bombası ele geçirilirken, bin 348 el yapımı patlayıcının da imha edildiği bilgisini paylaştı. Teröristlerin kullandığı bin 387 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun da kullanılamaz hale getirildiğine dikkati çeken Aktop, operasyonlarda yaklaşık 20 ton uyuşturucu, 2 milyon kök Hint keneviri, 26 ton akaryakıt, 542 muhtelif silah ve 4 bin hayvan ele geçirildiğini anlattı.

Binbaşı Şebnem Aktop, operasyonlar sayesinde örgütün eylem kabiliyetinin kısıtlandığını, örgüte katılımların da azaldığını dile getirerek, "Operasyonlarda 88 kahraman silah arkadaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 270 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır." dedi.

"KIBRIS'TA OLDUBİTTİYE MÜSAADE ETMEYİZ"

Aktop, yurt içi ve dışına yönelik faaliyetler devam ederken, "Mavi Vatan" olarak adlandırdıkları denizlerle ve hava sahasındaki hak ve menfaatlerin korunmasına yönelik çalışmalarının da büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.

Ege ve Akdeniz'deki mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barış, dostluk ve iş birliğinden yana bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirten Aktop, "Bununla birlikte Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade etmeyeceğimizi, Doğu Akdeniz'deki tek yanlı hidrokarbon faaliyetlerine izin vermeyeceğimizi, bölgede Türkiye ve KKTC'nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını her vesileyle dile getiriyoruz. Bu konudaki gelişmelerin takipçisiyiz." açıklamasını yaptı. Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin 17 Ekim 2018'den itibaren Deniz Kuvvetleri gemilerinin refakatinde Doğu Akdeniz'de araştırma faaliyetlerine başladığını hatırlatan Aktop, Yunanistan'ın engelleme girişimlerine müsaade edilmediğini duyurdu. Binbaşı Aktop, küresel ve bölgesel barışa katkı sağlamak maksadıyla NATO, BM, AB nezdinde icra edilen harekat faaliyetleri ile uluslararası/çok uluslu ve ikili ilişkiler çerçevesinde toplam 12 ülkedeki 14 faaliyete yaklaşık 2 bin personelle destek verildiğini de dikkati çekti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.