TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye ile Yunanistan, 'Denizcilik Mutabakatı' imzaladı

Türkiye ile Yunanistan, 'Denizcilik Mutabakatı' imzaladı

Türkiye ile Yunanistan arasında denizcilik alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. Buna göre, deniz turizmini geliştirmek için kurvaziyer gemilerinin her iki tarafın limanlarına uğramaya teşvik edilmesi hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 15/02/19 16:37
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye ile Yunanistan, 'Denizcilik Mutabakatı' imzaladı
A- A A+

Türkiye ile Yunanistan arasında denizcilik alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan mutabakat zaptıyla denizcilik alanında iş birliğinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

Mart 2013'te İstanbul'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Yunanistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Denizcilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda, Türk özel denizcilik şirketleri ile Yunan özel denizcilik şirketleri arasında ortak taşımacılık alanında işbirliğinin yanı sıra Türk limanları ile Yunan limanları arasında konteyner ve Ro-Ro taşımacılığı için düzenli deniz hatlarının kurulmasının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Ege Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de deniz turizmini geliştirmek için kurvaziyer gemilerinin, her iki tarafın limanlarına uğramaya teşvik edilmesi suretiyle işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.