TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye'de 'Doğu Akdeniz' tartışmaları büyüyor!

Türkiye’de ‘Doğu Akdeniz’ tartışmaları büyüyor!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj yapmasını 'israf' ve 'havaya para saçmak' olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 20/02/19 13:02
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye’de ‘Doğu Akdeniz’ tartışmaları büyüyor!
A- A A+
Başarır'ın ifadeleri Türkiye'de büyük tepki topladı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj yapmasını 'israf' olarak nitelendirdi.

Başarır, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramalarının 'havaya para saçmak' olduğunu iddia etti.

TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINA AYKIRI DAVRANIYOR

Bunun üzerine SETA Medya ve Toplum Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar, "Bu gördüğümüz tipik CHP zihniyeti" diye yorumladı.

Çağlar "CHP her konuda olduğu gibi bu konuda da 'muhalefet yapacağım, iktidarı eleştireceğim' diye Türkiye'nin ulusal çıkarlarının hilafına hareket ediyor. Doğu Akdeniz'de İsrailliler petrol arıyor, Güney Kıbrıs petrol arıyor, Yunanistan arıyor, ABD'liler orada. Yabancı basın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki etkinliğini artırmasını telaşlı ve eleştirel bir dille ele alınıyor. Ne kadar acıdır ki CHP de aynı şekilde, aynı ağızla konuşuyor."

"CHP, TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNDEN RAHATSIZ"

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, de "CHP'nin içine düştüğü acziyet bu" diyerek "bugüne kadar yerli duruş sergilemeyen CHP'nin bu soru önergesi dahi içine düştüğü acı durumu ortaya koyuyor" dedi. "CHP, ana muhalefet partisi. O an ne varsa ona muhalefet. Bugün de buna muhalefet ediyor" diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadarki bütün önemli meselelerde bakıyorsunuz ki milli ve yerli duruş sergileyemiyor. Türkiye'nin adeta gelişmesinde, büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olan, mevcut iktidarın yaptığı her şeyi yok hükmünde sayan bir parti konumunda. Çok acı bir durum. Bu tür stratejik hamlelerde dahi adeta Türkiye'nin karşıtı bir konum içerisine giriyor. Bu siyaset değildir, tam tersine bu millete de haksızlıktır."

HER ZAMAN "İSTEMEZÜK" TAVRINDALAR

TBMM Sanayi Komisyonu üyesi, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, CHP'nin, geçmişten bugüne kadar devam eden 'istemezük' mantığına dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Bunlar zaten Türkiye'nin attığı tüm adımları eleştirirler. Necdet Calp döneminde köprü olayından beri hep 'istemezük' diyorlar. Hangi proje olursa olsun Türkiye'nin yararına, CHP'den bu sesi duyarsınız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.