TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Çavuşoğlu, KKTC'deki üniversiteleri örnek gösterdi

Çavuşoğlu, KKTC'deki üniversiteleri örnek gösterdi

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alanya'daki üniversitelerin büyütülmesi gerektiğini aktararak, "KKTC'nin nüfusu 200 bin küsur ama 100 bin öğrenci var. Kıbrıs ekonomisinde üniversiteler, turizmle beraber çok önemli bir yer teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 23/02/19 15:50
okuma süresi: 2 dak.
Çavuşoğlu, KKTC'deki üniversiteleri örnek gösterdi
A- A A+
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle memleketi Antalya'nın Alanyailçesinde hemşehri dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve AK Parti ile MHP'nin il ve ilçe yöneticileri katıldı.

ÇAVUŞOĞLU, KKTC'DEKİ ÜNİVERSİTELERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Alanya'daki 2 üniversitede 50 bin öğrenci sayısına ulaşıldığında, şehrin ve ekonominin kışın da canlanacağına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Yabancı öğrencilerin tercih edebileceği en güzel şehirdir Alanya. Özellikle yabancı öğrencilerin tercih ettiği bir şehir olmak için bu iki üniversiteyi büyütmemiz lazım. Bu iki üniversiteyi büyütelim, üçüncü üniversiteyi de kuracağız. KKTC'nin nüfusu 200 bin küsur ama 100 bin öğrenci var. Kıbrıs ekonomisinde çok önemli bir yer teşkil ediyor üniversiteler, turizmle beraber" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, turizmde de rakamların şu anda çok iyi olduğunu, GazipaşaHavalimanı'na birçok ülkeden firmanın 2018'e göre bu yıl daha çok uçuş gerçekleştireceğini, bundan dolayı da havalimanını büyüteceklerini aktardı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.