TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "ABD'ye teklif sunduk"

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "ABD'ye teklif sunduk"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-35 ve S-400'lerle ilgili olarak, "ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi sunduk" dedi.

Yayın Tarihi: 19/04/19 12:22
okuma süresi: 1 dak.
TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "ABD'ye teklif sunduk"
A- A A+
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Polonya-Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı kapsamında mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Suriye'den çekilme kararı dahil birçok kurumlarından çelişkili açıklamalar geliyor. ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi sunduk.

- NATO'nun (S-400 konusunda) endişelerini dikkate almamız lazım. Türkiye'nin dikkate almadığını söylemek doğru değil. Her zaman hassasız.

- S-400'ün başından beri bizim kontrolümüzde olması için çok dikkatli davranıyoruz. S-400 Türkiye'de olursa F-35'lerin sistemine girerse iddiasını biz doğru bulmuyoruz.

- Müttefiklerimiz şunu çok iyi anlamalı, bizim bir hava savunma sistemine ihtiyacımız var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.