TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan talimat verdi: Güney Kıbrıs için "Kosova formülü"

Erdoğan talimat verdi: Güney Kıbrıs için "Kosova formülü"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. Buna göre, Türkiye, Güney Kıbrıs'ı resmen tanımadığı için "Kosova formülü" olarak adlandırılan yöntem devreye girebilecek.

Yayın Tarihi: 29/07/19 09:01
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan talimat verdi: Güney Kıbrıs için "Kosova formülü"
A- A A+
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Beştepe'de başkanlık yaptığı Reform Eylem Grubu Toplantısı'nda "Vize serbestisi sürecinde 72 kriterden yerine getirilmesi gereken altı kriterle ilgili adımların atılması" talimatını vermesinin ardından, konuyla ilgili teknokratların bu kriterleri ilgilendiren dosyaların çalışmalarına hız verdiği ve dosyaların önemli bölümünü teknik olarak AB ile olumlu yönde müzakere edilebilecek düzeye getirdiği öğrenildi.

Ankara'nın kriterle ilgili durumuna göre, Türkiye, Güney Kıbrıs'ı resmen tanımadığı için "Kosova formülü" olarak adlandırılan yöntemin devreye girebileceği ve buna AB'nin güçlü devletlerinin de destek vereceği belirtiliyor.

Örneğin Güney Kıbrıs ile bir suçlunun iadesi işlemi gerektiğinde bunun AB'nin bir başka ülkesi veya temsilcisi üzerinden yapılabileceği ifade edilirken, geçmişte Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu konuda Türkiye'ye yardımcı olunacağına dair işaret vermesine dikkat çekiliyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.