TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye, Doğu Akdeniz'i BM'de dünyaya tanıtacak

Türkiye, Doğu Akdeniz'i BM'de dünyaya tanıtacak

"Türkiye Denizlerini Keşfedelim isimli sergiyle denizlerde yürütülen koruma çalışmaları ve içinde halen yaşam alanı bulan canlılar, BM'nin New York'taki merkezinde tanıtılacak. Sergide, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de deniz çevresinin korunması için yaptığı bilimsel araştırmalardan örnekler de bulunuyor.

Yayın Tarihi: 14/08/19 14:08
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye, Doğu Akdeniz'i BM'de dünyaya tanıtacak
A- A A+

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın hazırladığı "Türkiye Denizlerini Keşfedelim" isimli sergiyle denizlerde yürütülen koruma çalışmaları ve içinde halen yaşam alanı bulan canlılar, Birleşmiş Milletler Örgütü'nün New York'taki merkezinde tanıtılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Daimi temsilciğinin himayesinde sergilenecek 34 fotoğraf, 100'den fazla ülke temsilcisinin katılacağı Hükümetler Arası Açık Denizlerin Korunması ve Yönetimi Konferansı'na denk gelen 19- 23 Ağustos tarihleri arasında sergilenecek.

Sergide, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de deniz çevresinin korunması için yaptığı bilimsel araştırmalardan örnekler de bulunuyor.

ULUSLARARASI KONFERANSTA TÜRK DENİZLERİ

Sergide Türkiye'nin dört denizini temsil eden 34 resim, açıklamalarıyla birlikte 193 ülkenin temsil edildiği Birleşmiş Milletler merkez binasında ziyarete açık olacak.

Yüzden fazla ülke temsilcisinin katılacağı Hükümetler Arası Açık Denizlerin Korunması ve Yönetimi Konferansı'na denk getirilen sergiyle daha çok delegeye ulaşmak ve Türkiye denizleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanıyor.

KURTARILAN BALİNADAN NESLİ TÜKENEN ORFOZA

Sergilenecek fotoğraflar arasında 2002 yılında Fethiye'de kurtarılan Kaşalot Balinası, küresel iklim değişikliğinden etkilenen deniz canlıları, yabancı istilacı türler ve etkileri, koruma altındaki köpekbalıkları, tehdit altındaki deniz çayırları ve nesli tükenme tehlikesindeki orfozlar var.

TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, "Sergi, son zamanlarda Doğu Akdeniz'deki enerji arayışıyla ilgili tartışmalarda Türkiye'nin imajına katkı sağlayacak.

Ayrıca, beş deniz bilimleri uzmanımız, New York'ta açık denizlerin korunması ve yönetimi konferansında değişik projeler için görüşmelerde bulunacak" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.