DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Putin: "Komünist ideoloji Hıristiyanlığa çok benzer"

Putin: "Komünist ideoloji Hıristiyanlığa çok benzer"

Komünist ideolojinin aslında Hıristiyanlığa çok benzediğini, temel kavramlarını İncil'den aldığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı ''Lenin'in Kızıl Meydan'da sergilenmeye devam eden naaşı da Hıristiyanlıktaki azizler gibi'' iddiasında bulundu.

Yayın Tarihi: 15/01/18 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Putin: "Komünist ideoloji Hıristiyanlığa çok benzer"
A- A A+

18 Mart'taki başkanlık seçimlerine hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, komünizmi Hıristiyanlık ile karşılaştırıp ''Komünizmin temeli zaten Hıristiyanlık. Lenin'in Kızıl Meydan'da sergilenmeye devam eden naaşı da Hıristiyanlıktaki azizler gibi" görüşünü ortaya attı.

'SOVYETLER DÖNEMİNDE YENİ DİN OLUŞTURULUYORDU'

Rossiya 1 televizyonunun Vesti Nedeli (Haftanın Haberleri) programı, Putin'in 'Valaam' filmi için verdiği röportajdan alıntılar yayımladı.

"Belki şimdi bazılarının hoşlanmayacağı bir şey söyleyeceğim, ama yine de düşündüğüm şekilde aktaracağım. Öncelikle, inanç her zaman bize eşlik etti, ülkemiz ve halkımızın en zor dönemlerinde inancımız güçlendi. Din adamlarının öldürüldüğü, mabetlerin yıkıldığı, tanrıyla mücadeleyle geçen ağır yıllarımız da oldu. Ama aynı zamanda yeni din oluşturuluyordu'' diyen Putin, şöyle devam etti:

'HER İKİSİNİN DE TEMELİ ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, KARDEŞLİK VE ADALET'

''Komünist ideolojisi aslında Hıristiyanlığa çok benzer. Kutsal kitapta olan özgürlük, eşitlik, kardeşlik, adalet kavramları bu ideolojide de var. Komünizmi inşa edenlerin kuralları da bir nevi süblimasyon, İncil'den yapılan alıntı; yeni herhangi bir şey bulunmadı."

?'LENİN DE ADETA BİR AZİZ'

Komünistlerin Lenin'le kurduğu ilişkiyi Hıristiyanlıkta azizlere duyulan sevgiyle karşılaştıran Putin, şu görüşü savundu: "Bakın, Lenin'i mozoleye koydular. Bunun, Ortodokslar ve genel olarak Hıristiyanlar için azizlerin kalıntılarından ne farkı var? Birileri bana Hıristiyanlıkta böyle bir şey yok diyor. Nasıl yok, (Yunanistan'daki) Aynoroz Adası'na gidin bakın, orada azizlerin kalıntıları var, bizim ülkede de azizlerin kalıntıları var".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.