DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Putin'in Suriye'deki gizli ordusu: Wagner

Putin'in Suriye'deki gizli ordusu: Wagner

Uluslararası medyada ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Rus paralı askerlerini vurduğu haberleri geniş yer buldu. Rusya paralı askerlerle direkt olarak ilişkisini reddetse de "Putin'in gizli ordusu" da denen "Wagner" adlı şirketin en zorlu çatışma bölgelerinde görev yaptığı biliniyor.

Yayın Tarihi: 14/02/18 15:42
okuma süresi: 2 dak.
Putin'in Suriye'deki gizli ordusu: Wagner
A- A A+

ABD ordusunun Suriye'nin Deyrizor bölgesinde geçen hafta Esad yanlısı güçlere düzenlediği hava saldırısı gündemden düşmüyor.

Rus medyasına göre ABD'nin saldırısında yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenler arasında Rus paralı askerler olduğu da iddia ediliyor.

Moskova bu iddiaları reddetse de "Wagner" adı verilen paralı asker gücünün daha önce de Suriye ve Ukrayna'da kullanıldığı biliniyor

Rusya'da kurulmuş özel bir güvenlik şirketinin "Wagner"in başında ise eski bir Rus askeri istihbarat subayı olan Dimitri Utkin bulunuyor.

Wagner'e bağlı çalışan paralı askerler Suriye'de aktif olarak kullanılıyor ve bugüne kadar doğrulanmasa da pek çoğunun Suriye'de savaşırken hayatını kaybettiği belirtiliyor

"Wagner"e bağlı paralı askerlerin kayıplarının çok olmasının nedeni ise en şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgelere ilk olarak gönderilen güçler olmasından kaynaklanıyor.

Kremlin, Suriye'de Rus sivillerin olduğunu reddetmedi ancak bu sivillerin Rus silahlı kuvvetleriyle herhangi bir bağı olmadığını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Suriye'de yüzlerce Rusun öldüğüne dair haberleri dezenformasyon olarak niteledi.

Rus Tass haber ajansi ise, ABD'nin Deyrizor'daki hava saldırısında 2 Rus vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.