DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Merkel ve Macron, Putin ile Suriye ateşkesini görüşecek

Merkel ve Macron, Putin ile Suriye ateşkesini görüşecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Suriye'de uygulanması planalan bir ay süreli insani ateşkes ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 25/02/18 08:45
okuma süresi: 1 dak.
Merkel ve Macron, Putin ile Suriye ateşkesini görüşecek
A- A A+
Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Almanya ve Fransa liderlerinin bugün, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edilen ateşkesin uygulanma süreciyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini belirtildi.

İsveç ve BMGK şubat ayı dönem başkanı Kuveyt tarafından hazırlanan karar tasarısı Konsey'de oylamaya sunulmuştu.

Oy birliğiyle kabul edilen tasarı ile Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi, özellikle Doğu Guta'daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes kararı alınmıştı.

Almanya ve Fransa liderleri, toplantı öncesinde Rusya Devlet Başkanı Putin'e Doğu Guta ile ilgili bir mektup göndererek tasarıya destek vermesini istemişti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.